Με σημαντικά κέρδη έκλεισε η Ευρώπη

Ανοδικό ράλι για τις ευρωαγορές, αφού η αναρρίχηση των δεικτών στη Wall, αλλά κυρίως το θετικό sentiment που επικράτησε στην Ευρώπη, οδήγησε αισθητά υψηλότερα τους δείκτες, ενώ τα αρνητικά μακροοικονομικά νέα στις ΗΠΑ άφησαν κατά βάση ατάραχους τους επενδυτές.

Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσαν την εβδομάδα οι ευρωαγορές, αφού το σύνολο σχεδόν των κλάδων σημείωσε κέρδη, ενώ η αντίστοιχη (καλή) πορεία της Wall ευνόησε το θετικό κλίμα.

Στο Λονδίνο, κέρδη σημείωσαν, μεταξύ άλλων, οι τραπεζικές και οι τεχνολογικές μετοχές, ενώ ανάλογα κινήθηκαν ο ασφαλιστικός και ο φαρμακευτικός κλάδος, με τους επενδυτές να μην δείχνουν να επηρεάζονται από την ανακοίνωση των αρνητικών μακροοικονομικών νέων (λιανικές πωλήσεις, δείκτης Μίτσιγκαν) από τις ΗΠΑ. Αναλυτές της αγοράς πάντως έσπευσαν να χαρακτηρίσουν το ράλι ως ”τεχνική αντίδραση”.

Στο Παρίσι οι επενδυτές προχώρησαν σε σημαντικές τοποθετήσεις σε τράπεζες και τεχνολογικές μετοχές, αφού, όπως σχολίαζαν κύκλοι της αγοράς, η συνεχής πτώση των τελευταίων ημερών έκανε ιδιαιτέρως ελκυστικές τις μετοχές των παραπάνω κλάδων, ενώ και η ψυχολογία των επενδυτών βρέθηκε στο ζενίθ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σύνολο των 40 τίτλων που απαρτίζουν το δείκτη είδε σήμερα υψηλότερα επίπεδα, ενώ ο όγκος συναλλαγών ανήλθε στα 4,121 δισ. ευρώ.

Στη Γερμανία, το short covering συνεχίζεται και σήμερα, αν και όπως σχολιάζουν αναλυτές, το momentum της αγοράς είναι τέτοιο που δεν χρειάζεται συνδρομή, με τον τεχνολογικό κλάδο να καταγράφει υψηλά κέρδη.

Στις 3.953 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Λονδίνο, με τον FTSE 100 να καταγράφει κέρδη ύψους 4,7%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 σημείωσε κέρδη ύψους 5,21%, στις 2.902 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει κέρδη ύψους 4,46%, διαμορφούμενος στις 2.855 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v