Ευρώπη: Διόρθωσε και πέρασε σε άνοδο (update)

Τις διορθωτικές τάσεις του ανοίγματος φαίνεται να αφήνουν πίσω τους οι ευρωαγορές, καθώς αποκτούν ”επαφή” με το θετικό κλίμα που δημιούργησε η χθεσινή άνοδος και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Πιέσεις είναι πιθανό να ασκηθούν από τις τεχνολογικές εταιρίες, που ”μετράνε” τις δυσμενείς προβλέψεις της Intel για το δ΄ τρίμηνο.

Σε αρνητικό πρόσημο βρέθηκαν στην αρχή της συνεδρίασης οι βασικοί δείκτες των ευρωαγορών, εμφανίζοντας διορθωτικές τάσεις, για να γυρίσουν λίγο αργότερο στο θετικό κλίμα των συνεδριάσεων της Τρίτης

Σε πολλές τεχνολογικές εταιρίες, όπως είναι η Infineon και η ASML Holdings, καταγράφονται πιέσεις λόγω των αποτελεσμάτων της Intel και κυρίως λόγω των προβλέψεών της για το τρέχον τρίμηνο.

”Φυσιολογική πρέπει να θεωρείται σήμερα τόσο η διόρθωση δεικτών, όσο και εταιριών”, επισημαίνουν αναλυτές, αφού κατά τη χθεσινή άνοδο κατεγράφησαν κέρδη- μαμούθ.

Αρνητικά είναι τα νέα από τη Motorola, η οποία ανακοίνωσε πτώση των πωλήσεών της κατά 14%, αλλά και από την ASML Holdings, που είδε την Intel, έναν από τους κυριότερους πελάτες της, να ανακοινώνει περικοπή των δαπανών. Εξάλλου, πίεση ασκείται και στη μετοχή της Reuters, μετά την ανακοίνωση του πρακτορείου για μειωμένα κατά 7% έσοδα στο τρίτο τρίμηνο.

Στο +0,65% και τις 4.157 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου με τη British Telecom να καταγράφει κέρδη λόγω κυρίως της απόφασής της να πουλήσει το 24% που κατέχει στην Cegetel, στη Vodafone.

Στο +0,87% και τις 3.074 μονάδες βρίσκεται τώρα ο DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ενώ κέρδη 1,83% εμφανίζει και το Παρίσι, στις 3.142 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v