Θετικός… άνεμος στις ευρωαγορές

Θετικό κλίμα για τις ευρωαγορές δημιουργούν, αφενός οι ανακοινώσεις της Philips για περιορισμό των ζημιών της στο τρίμηνο και για ”κερδοφόρο έτος”, αλλά και το χθεσινό ανοδικό κλείσιμο της Wall Street, η οποία άντεξε στις πιέσεις. Στην τεχνολογία εστιάζουν σήμερα οι επενδυτές.

Θετικό κλίμα δημιουργούν για τις κυριότερες ευρωαγορές, τόσο η ανακοίνωση της Philips για μικρότερες από πέρσι απώλειες τριμήνου, όσο και η Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση της Wall Street.

Τονωμένος εμφανίζεται συνολικά ο κλάδος της τεχνολογίας, αφού στις θετικές ανακοινώσεις της Philips προστίθενται και αυτές της αμερικανικής Unisys, η οποία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη ης του γ΄ τριμήνου σχεδόν τριπλασιάστηκαν.

Στο +0,42% και τις 3.948 μονάδες ξεκίνησε ο FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ κέρδη της τάξης του 1,75% εμφανίζει ο δείκτης CAC 40 του γαλλικού χρηματιστηρίου, στο επίπεδο των 2.935 μονάδων, με τις μετοχές των Club Mediterranne και Louis Vuitton να κινούνται ανοδικά.

Στο επίπεδο των 2.905 μονάδων διαμορφώνεται στο άνοιγμα ο DAX, κερδίζοντας 1,94% με τη μετοχή της BMW να συγκεντρώνει τα θετικά σχόλια των επενδυτών, καθώς αυτοί εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την αύξηση των πωλήσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας το Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v