Intel: Άλμα στα κέρδη, απογοήτευσε τους αναλυτές

Αύξηση κατά 547% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Intel για το γ΄ τρίμηνο του 2002 διαμορφούμενες στα 586 εκατ. δολ. έναντι 106 εκατ. δολ. το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Οι πωλήσεις όμως παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητες (6,5 δισ. δολ.), ενώ οι προβλέψεις για το δ΄ τρίμηνο δεν ικανοποίησαν αναλυτές και επενδυτές.

Intel: Άλμα στα κέρδη, απογοήτευσε τους αναλυτές
Άλμα κατά 547% κατέγραψαν τα κέρδη της Intel για το γ΄ τρίμηνο του 2002.

Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη της Intel διαμορφώθηκαν στα 686 εκατ. δολ. ή 10 σεντς ανά μετοχή έναντι 106 εκατ. δολ. ή 2 σεντς ανά μετοχή, πέρσι, ενώ αναλυτές της αγοράς εκτιμούσαν πως τα κέρδη της θα διαμορφωθούν στα 13 σεντς ανά μετοχή.

Επιπροσθέτως, οι πωλήσεις της εταιρίας παρέμειναν περίπου στα ίδια επίπεδα με τα περσινά του αντίστοιχου τριμήνου, διαμορφούμενες στα 6,5 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, οι εκτιμήσεις της Intel για την πορεία των πωλήσεών της στο δ΄ τρίμηνο απογοήτευσαν τους επενδυτές, αφού προέβλεψε πως θα διαμορφωθούν μεταξύ 6,5 – 6,9 δισ. δολ., δηλαδή αύξηση μεταξύ 0 – 6%, έναντι προβλέψεων.

Στελέχη της εταιρίας δήλωσαν, μεταξύ άλλων, πως η μειωμένη ζήτηση στην αγορά των υπολογιστών συνεχίζει να πλήττει την εταιρία τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v