Πτωτικά η Ευρώπη λόγω Intel και futures της Wall

Σε πτωτική μεταβλήθηκε η τάση στις ευρωαγορές, καθώς αρνητική επιρροή ασκούν τα futures της Wall, που εμφανίζονται πτωτικά, αλλά και οι δυσμενείς προβλέψεις της Intel. Υψηλότερα του αναμενομένου κέρδη ανακοίνωσε η Ford.

Πτωτική είναι η τάση που επικρατεί στις ευρωαγορές, λόγω κυρίως των προβλέψεων της Intel, αλλά και του διαφαινόμενου αρνητικού ανοίγματος της Wall Street.

Σε αρνητικό μετέβαλε το πρόσημό του ο FTSE 100 του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, καθώς την τελευταία ώρα πολλαπλασιάστηκαν οι πιέσεις από τις προβλέψεις της Reuters, αλλά και οι αρνητικές επιδράσεις από τα αποτελέσματα της Intel. Στο -1,61% και τις 4.063 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης.

Ούτε όμως το Παρίσι φαίνεται να καταφέρνει να ξεπεράσει τα αρνητικά τεχνολογικά νέα, αφού και ο CAC 40 μετέτρεψε το πρόσημό του σε αρνητικό, με τη μετοχή της ST Microelectronics να υποχωρεί, καθώς προκαλούνται ανησυχίες στους επενδυτές, σχετικά με την εξαγορά του κλάδου ημιαγωγών της Motorola. Στο -0,69% και τις 3.064 μονάδες βρίσκεται τώρα ο γαλλικός δείκτης.

Σε short covering αποδίδεται από τους αναλυτές η ανοδική κίνηση του DAX, λίγο μετά το πτωτικό ξεκίνημα, που σχετίζεται με τα αποτελέσματα της Intel, τα οποία προκάλεσαν πιέσεις στις τηλεπικοινωνίες. Η γερμανική αγορά φαίνεται ότι δεν τελείωσε ακόμη με τη ”διόρθωση” από τη χθεσινή σημαντική άνοδο και τώρα βρίσκεται στο -1,36% και τις 3.006 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v