UBS: Πρωτιά στον τομέα παροχής συμβουλών

Στην πρώτη θέση στον κλάδο της συμβουλευτικής τραπεζικής στην Ευρώπη ”σκαρφάλωσε” η ελβετική UBS μετά την ανάληψη του project της Vodafone, ύψους 14,5 εκατ. ευρώ. Τα τελευταία χρόνια, ο ελβετικός οίκος έχει αναλάβει καθήκοντα συμβούλου σε συναλλαγές ύψους 260 δισ. ευρώ.

UBS: Πρωτιά στον τομέα παροχής συμβουλών
O μεγαλύτερος ”παίκτης” στην Ευρώπη στον τομέα των εξαγορών και συγχωνεύσεων είναι πλέον ο χρηματοοικονομικός οίκος UBS, από την πέμπτη θέση που κατείχε πριν από λίγες ημέρες.

Αυτό είναι αποτέλεσμα των συμφωνιών ύψους 14,5 εκ. δολ. που υπέγραψε με τον όμιλο της Vodafone και την Carlton Communication PLc.

τελευταία τέσσερα χρόνια ο ελβετικός οίκος έχει αναλάβει σύμβουλος σε συναλλαγές ύψους 260 δισ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης την ύψους 185 δισ. ευρώ εξαγορά της Mannesman και την πώληση της Orange PLc στην France Telecom.

Ο τομέας του investment- banking του μεγαλύτερου τραπεζικού ομίλου της Ελβετίας έχει προχωρήσει σε πολύ λίγες απολύσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες. Αυτό, όπως εκτιμούν αναλυτές, της δίνει ένα σχετικό προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v