IBM και εταιρικά νέα οδηγούν το ράλι στην Ευρώπη

Σε ράλι οδηγούν τις ευρωαγορές τόσο οι ειδήσεις από την IBM και οι προβλέψεις της για το μέλλον, που χαρίζουν ”τεχνολογική ευφορία”, όσο και εταιρικά αποτελέσματα από τον ευρωπαϊκό χώρο από εταιρίες όπως η Wella, η Prudential και η SAP. Σημαντική άνοδο δείχνουν τα futures στη Wall Street.

Σε ράλι εξελίσσεται το ανοδικό άνοιγμα των ευρωαγορών, καθώς τα νέα της IBM δημιουργούν κλίμα ευφορίας για τον ”πολύπαθο” τεχνολογικό κλάδο, ενώ εταιρικά νέα από Wella, Prudential και SAP ενισχύουν την τάση.

”Είναι εντυπωσιακό το σημερινό ράλι, ειδικά όταν ακολουθεί μια τόσο έντονα διορθωτική συνεδρίαση στη Wall Street- αναρωτιέμαι για τη διάρκεια”, σχολιάζει βρετανός αναλυτής.

Κέρδη κατά 2,08% εμφανίζει ο δείκτης FTSE 100, στις 4.142 μονάδες, με τη μετοχή της Prudential να κερδίζει περίπου 7%, αφού ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της ασφαλιστικών προϊόντων για το 9μηνο εμφάνισαν αύξηση κατά 3% στην Ασία και στις ΗΠΑ, εξισορροπώντας την πτώση στη γερμανική αγορά.

Κέρδη κατά 3,55% και για τον CAC 40, στις 3.176 μονάδες, με τη ST Microelectronics να κερδίζει περίπου 4% μετά τις πιέσεις που δέχτηκε εχθές, λόγω της είδησης ότι πρόκειται να εξαγοράσει τον κλάδο ημιαγωγών της Motorola. Σημαντική η άνοδος και στη μετοχή της Cap Gemini, η οποία κερδίζει 7,2%.

Ποσοστιαία άνοδο κατά 4,11% εμφανίζει ο δείκτης DAX, στις 3.132 μονάδες με εταιρίες, όπως η Infineon και η SAP να κερδίζουν 5,5% και 15%, αντίστοιχα. Το γερμανικό χρηματιστήριο αναμένεται να είναι το πλέον ωφελημένο από τυχόν τεχνολογική άνοδο των αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v