Τόνωση από την IBM για τις ευρωαγορές

Θετική ώθηση δίνουν στις ευρωαγορές οι ανακοινώσεις της IBM για τα μελλοντικά της αποτελέσματα, αλλά και για το τρίμηνο που μόλις τελείωσε. Δεν πρέπει να αποκλείονται οι πιέσεις από τη σημαντική χθεσινή διόρθωση της Wall Street, επισημαίνουν αναλυτές.

Θετική ώθηση φαίνεται ότι πήραν οι ευρωαγορές από τις θετικές ανακοινώσεις της IBM, κυρίως για το μέλλον, αγνοώντας- τουλάχιστον στο άνοιγμα- τη σημαντική διόρθωση στη οποία επιδόθηκε χθες η Wall.

Τον ανοδικό τόνο σήμερα δίνουν οι μετοχές που σχετίζονται με την κατασκευή υπολογιστών όπως είναι η γερμανική Infineon και η SAP.

Και χθες είδαμε ανοδικό άνοιγμα και λίγο μετά ξαναγυρίσαμε στο κόκκινο, επισημαίνει βρετανός αναλυτής, ο οποίος συστήνει ψυχραιμία και επιφυλακτικότητα.

Σύμφωνα με έρευνα της Garther research οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις αναμένεται να αυξήσουν τις δαπάνες τους για την τεχνολογία κατά 5% μέσα στο επόμενο έτος, άποψη που δεν φαίνεται να συμμερίζονται οι αμερικανοί αναλυτές.

Στο +0,98% και τις 4.097 μονάδες ξεκίνησε ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ κέρδη 2,83% καταγράφει και ο CAC 40 στο επίπεδο των 3.154 μονάδων. Σημαντικά κέρδη 3,56% καταγράφει αυτή την ώρα ο γερμανικός δείκτης DAX στις 3.116 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v