Νέα τεχνολογική ώθηση για ευρωαγορές

Στις τεχνολογικές μετοχές εστιάζεται για μία ακόμη συνεδρίαση το ενδιαφέρον των επενδυτών στις ευρωαγορές, καθώς Microsoft και Samsung εκπλήρωσαν με… το παραπάνω τις προσδοκίες των αναλυτών. Επιπλέον θετική επίδραση προσθέτει το ανοδικό κλείσιμο της Wall, ενώ αντίρροπα λειτουργούν τα αποτελέσματα της Ericsson.

Ανοδική τάση προκαλούν στις ευρωπαϊκές αγορές οι ανακοινώσεις κερδών από τις Microsoft και Samsung, καθώς τονώνεται για μία ακόμη ημέρα ο κλάδος των τεχνολογικών εταιριών, με αυτές που διαπραγματεύονται στο γερμανικό χρηματιστήριο να πρωτοστατούν.

Θετική είναι η επίδραση της σημαντικής χθεσινής ανόδου στη Wall Street, ενώ αρνητική αυτή της ανακοίνωσης της Ericsson, για ευρύτερες του αναμενομένου ζημιές.

Στο +0,38% και τις 4.186 μονάδες ξεκίνησε ο FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τον ασφαλιστικό κλάδο να στέλνει σινιάλα ανόδου μετά την ανακοίνωση της διαφαινόμενης εξαγοράς της βρετανικής ασφαλιστικής Aviva Plc από της Αυστραλέζικη Australia Group.

Άνοδο κατά 0,45% εμφανίζει ο δείκτης CAC 40, στο επίπεδο των 3.197 μονάδων, με τη France Telecom να βρίσκεται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, καθώς έδαφος κερδίζει η φήμη ότι ήρθε σε συνεννόηση με τη Mobilcom, ώστε να αναλάβει χρέη 7,5 δισ. ευρώ της γερμανικής εταιρίας.

Σημαντική θα είναι εξάλλου η διαπραγμάτευση στη μετοχή της Vivendi, καθώς η συμφωνία για πώληση τοποθέτησής της στη Vodafone φαίνεται να εξελίσσεται ομαλά. Καλή εξάλλου αναμένεται η ημέρα και για την ST Microelectronics, η οποία στις περασμένες συνεδριάσεις αύξησε την αξία του τίτλου της κατά 50%.

Στο +0,37% και τις 3.184 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, με τις μετοχές των Infineon και SAP να κινούνται για μία ακόμη συνεδρίαση ανοδικά, ακολουθώντας τα υπερατλαντικά τεχνολογικά νέα. Αξίζει να τον9στεί ότι οι μετοχές της Infineon στις περασμένες έξι συνεδριάσεις κέρδισαν περίπου 47%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v