Σήμα από τη Wall αναμένει η Ευρώπη

Γύρω από το κλείσιμο της Παρασκευής κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από την αρνητική έναρξη στην οποία οδήγησε η ανακοίνωση διεύρυνσης των ζημιών της Swiss Life. Πτωτικά κινούνται τα futures στη Νέα Υόρκη, εν αναμονή των στοιχείων για το δείκτη των δεικτών (εκτιμήσεις για πτώση 0,2%).

Νευρικό παραμένει το κλίμα στις ευρωαγορές, οι οποίες προσπαθούν να επιστρέψουν σε θετικό έδαφος, ύστερα από το ”άσχημο” ξεκίνημα της συνεδρίασης. Πτωτική πορεία ακολουθούν και τα futures στη Wall Street, εν αναμονή του δείκτη των δεικτών (εκτιμήσεις για πτώση 0,2%).

Ανοδική πορεία ακολουθούν οι μετοχές του τεχνολογικού κυρίως κλάδου, εν μέσω αισιοδοξίας ότι το πρόγραμμα περικοπής κόστους της Ericsson θα ενισχύσει την ανάπτυξη των οικονομικών της μεγεθών.

Η μετοχή της Ericsson ενισχύεται περί το 11%, ενώ και η Credit Suisse First Boston αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας. Η Lehman Brothers αύξησε την τιμή στόχο κατά 25% στις 5 κορόνες.

Αντίθετα, απώλειες κατά 5,3% καταγράφει ο τίτλος της Bayer, καθώς ο φαρμακευτικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι η εταιρία αντιμετωπίζει περισσότερες μηνύσεις σχετικά με το φάρμακο κατά της χοληστερίνης Baycol.

Κέρδη περί το 2,7% καταγράφει ο τίτλος της E.ON, ύστερα από φήμες σχετικά με πιθανή αγορά της βρετανικής μονάδας ενέργειας και φυσικού αερίου της TXU Europe, η οποία προσπαθεί να αποφύγει την χρεοκοπία.

Απώλειες καταγράφουν και οι πετρελαϊκές μετοχές, με τη BP να υποχωρεί κατά 1%, ποσοστό αντίστοιχο με αυτό της πτώση της Royal Dutch Petroleum.

Κατά 9,3% υποχωρούν και οι μετοχές της Swiss Life, με την εταιρία να ανακοινώνει ότι οι απώλειες στο πρώτο εξάμηνο ήταν υψηλότερες από την αρχική ανακοίνωσή της, εξαιτίας ενός λάθους στο ηλεκτρονικό σύστημα της εταιρίας, το οποίο ανακάλυψε η PricewaterhouseCoopers.

Απώλειες καταγράφουν και οι υπόλοιπες μετοχές του κλάδου, με την Allianz να υποχωρεί κατά 2,2% και τη γαλλική Axa να καταγράφει πτώση περί το 2%.

Αντίθετα, τα κέρδη της Pinault-Printemps ανέρχονται στο 7,5%, ενώ είχαν αγγίξει και το 11%, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρία του ομίλου Gucci, φέρεται να σχεδιάζει την πώληση της πιστωτικής μονάδας Finaref.

O FTSE 100 διαμορφώνεται περί τις 4137,8 μονάδες με κέρδη 0,18%, ενώ στις 3163,40 μονάδες κυμαίνεται ο CAC 40 στο Παρίσι, με κέρδη 0,20%. Ο DAX σημειώνει άνοδο 0,177% στις 3169,20 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v