Απώλειες...”ασφαλείας” στην Ευρώπη!

Η αναδημοσίευση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου της Swiss Life εξαιτίας ”λογιστικού” λάθους δημιουργεί ήδη νευρικό κλίμα στις ευρωαγορές, ενώ η επίτευξη μιας συμφωνίας της Rolls-Royce προσπαθεί να δώσει ώθηση στον κλάδο των αυτοκινήτων.

Τα εταιρικά νέα είναι αυτά που θα δώσουν για άλλη μία φορά το στίγμα της συνεδρίασης των ευρωπαϊκών αγορών, με τις μετοχές των ασφαλιστικών να πιέζονται ήδη από την αναδημοσίευση των αποτελεσμάτων της Swiss Life εξαιτίας λογιστικού λάθους.

Στα 578 εκατ. ελβετικά φράγκα ανέρχονται πλέον οι ζημίες της Swiss Life για το πρώτο εξάμηνο, έναντι του ποσού των 386 εκατ. φράγκων που είχε ανακοινώσει η εταιρία, εξαιτίας λάθους του ηλεκτρονικού συστήματός της, που αποκάλυψε η PricewaterhouseCoopers.

Αντίθετα, ουσιαστικά κέρδη αναμένεται να καταγράψει ο τίτλος της Rolls-Royce, της δεύτερης μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρίας μηχανών αεροσκαφών παγκοσμίως.

Η Rolls-Royce ανακοίνωσε ότι σε περίπου 10 αεροσκάφη της Airbus θα τοποθετηθούν μηχανές Trent 500, προκειμένου για τις διαδρομές της Virgin Atlantic από Λονδίνο προς Νέα Υόρκη.

Παράλληλα, πολύ κοντά στην εξαγορά των βρετανικών καταναλωτικών δραστηριοτήτων της TXU Europe βρίσκεται η E.ON, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία δημοσίων υπηρεσιών της Ευρώπης, καταβάλλοντας ποσό ύψους 1,6 δισ. στερλίνων (2,5 δισ. δολάρια).

Κέρδη καταγράφει και ο τίτλος της Pinault-Printemps-Redoute, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου, σχεδιάζει να πουλήσει την πιστωτική της μονάδα, Finaref, η αξία της οποίας ανέρχεται στα 3-4 δις. ευρώ.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο διαμορφώνεται στις 4130,5 μονάδες με πτώση 0,96%, ενώ ακολουθεί ο CAC 40 με απώλειες 0,29% στις 3147,76 μονάδες, και ο DAX στις 3136,0 μονάδες με πτώση 0,87%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v