Περιόρισαν τις απώλειες οι ευρωαγορές

Με απώλειες έκλεισαν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, χωρίς ωστόσο να κυμαίνονται στα υψηλά επίπεδα των πρωινών συναλλαγών, ύστερα από τα απογοητευτικά αποτελέσματα των Ericsson και Sun Microsystems.

Περιόρισαν εν μέρει τις απώλειες οι ευρωπαϊκές αγορές στο κλείσιμο της συνεδρίασης, ύστερα και από τις προσπάθειες της Wall Street για επιστροφή σε θετικό πρόσημο.

Όπως ήταν επόμενο, τα αποτελέσματα και οι εκτιμήσεις της Ericsson απογοήτευσαν τις αγορές, στέλνοντας σε απώλειες τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, μια ημέρα ύστερα από τις ιδιαίτερα θετικές ανακοινώσεις της ανταγωνιστικής της, Nokia.

Η τελευταία υποχώρησε κατά 1,2%, ενώ και η γαλλική Alcatel έκλεισε με απώλειες της τάξης του 4%. Από την πλευρά της η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου υπερδιπλασιάστηκαν, υπερβαίνοντας σαφώς τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Τα αποτελέσματα της Microsoft οδήγησαν σε άνοδο τους τίτλους της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρίας πληροφορικής SAP, κατά 2%. Κέρδη κατέγραψε και η Infineon, περί το 2,5% ενώ αντίθετα η CAP Gemini σημείωσε πτώση κατά 6,2%.

Η Vivendi Universal υποχώρησε κατά 3,5% ύστερα από δημοσίευμα των Financial Times που ανέφερε ότι αναμένεται να ζητήσει οικονομική υποστήριξη προκειμένου να αποκτήσει τον έλεγχο της Cegetel.

Ο FTSE 100 έκλεισε στις 4130,5 μονάδες με απώλειες κατά 0,96%, ενώ ακολούθησε και η γαλλική αγορά, με πτώση 0,82% στις 3156,99 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώνεται στις 3135,34 μονάδες καταγράφοντας πτώση 1,17%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v