Ericsson: Ζημιές ύψους 5,6 δισ. κορώνες (update)

Σε παύση της διαπραγμάτευσης των μετοχών της στα χρηματιστήρια Γαλλίας, Γερμανίας και Ελβετίας προτίθεται να προχωρήσει η Ericsson, λόγω του μικρού όγκου συναλλαγών. Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα με την δημοσιοποίηση των ζημιών ύψους 5,6 δισ. κορώνες για το γ΄ τρίμηνο του 2002.

Ericsson: Ζημιές ύψους 5,6 δισ. κορώνες (update)
Την πρόθεσή της να αποχωρήσει από τις κεφαλαιαγορές της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ελβετίας ανακοίνωσε η Σουηδική Ericsson.

H παραπάνω απόφαση, όπως ανακοινώθηκε, ελήφθη λόγω των αναιμικών όγκων του τίτλου, που δεν δικαίωναν το κόστος διατήρησης των μετοχών στα συγκεκριμένα χρηματιστήρια.

Η διαδικασία εξόδου δεν θα λάβει χώρα άμεσα, ενώ η μετοχή θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται στα χρηματιστήρια της Στοκχόλμης, του Λονδίνου, αλλά και στο Nasdaq.

H Σουηδική εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Ericsson ανέφερε ότι θα αυξήσει τον αριθμό των μετοχών της κλάσης B που αντιστοιχούν σε κάθε μία μετοχή ADR, που διαπραγματεύεται στο Nasdaq, σε 10 από τις 23 Οκτωβρίου 2002.

Η κίνηση από πλευράς Ericsson να διαμορφώσει την αναλογία ADR σε 1 για κάθε 10 μετοχές κλάσης Β (από την αναλογία 1:1 που ισχύει σήμερα), είναι επιβεβλημένη καθώς με βάση τους κανόνες που διέπουν τη διαπραγμάτευση των μετοχών στο NASDAQ δεν επιτρέπεται η διαπραγμάτευση των μετοχών των οποίων η αγοραστική αξία διαμορφώνεται κάτω από $1 για διάστημα περισσότερο του ενός μήνα.

Εξάλλου,διεύρυνση των ζημιών της ”επεφύλαξε” το γ΄ τρίμηνο του 2002 για την Ericsson, λόγω της μειωμένης ζήτησης που αντιμετώπισε.

Αναλυτικότερα οι καθαρές ζημιές της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 5,6 δισ. κορώνες ή 0,41 κορώνες ανά μετοχή έναντι 4,3 δισ. κορώνες ή 0,37 κορώνες ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2001 την ίδια στιγμή που οι αναλυτές της αγοράς εκτιμούσαν πως οι ζημιές θα διαμορφωθούν στα 2,54 δισ. κορώνες ανά μετοχή.

Σημαντικό τμήμα των ζημιών της οφείλεται στις αποζημιώσεις που κατέβαλε η σουηδική εταιρία στους εργαζομένους που απέλυσε, αφού το Σεπτέμβριο του 2000 απασχολούσε περί τα 107.000 άτομα, ενώ αυτή την εποχή απασχολεί περίπου 71.000.

”Κερασάκι στην τούρτα” των αρνητικών νέων ήταν οι απαισιόδοξες προβλέψεις της εταιρίας για την αγορά της κινητής τηλεφωνίας γενικότερα, δίχως όμως να παραθέσει συγκεκριμένα στοιχεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v