Μικτή εικόνα για ευρωαγορές

Μικτή εικόνα παρουσίασαν οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί δείκτες, με το Παρίσι να εμφανίζει οριακές απώλειες, εν μέσω κατοχύρωσης κερδών, και τους FTSE 100 και DAX να ”προλαβαίνουν” το ανοδικό γύρισμα της Wall, περνώντας σε θετικό πρόσημο. Σημαντική άνοδο κατέγραψε ο γερμανικός δείκτης (+3,76%)

Μικτή είναι η εικόνα των δεικτών στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με Λονδίνο και Φρανκφούρτη να απολαμβάνουν το ”πράσινο” και με το Παρίσι να κατοχυρώνει κέρδη από την Παρασκευή.

Με οριακά κέρδη 0,08% στις 4.133 μονάδες ολοκλήρωσε την ημέρα ο δείκτης FTSE 100, αφού το επενδυτικό κλίμα ακολούθησε την ανοδική τάση που εμφάνισε ο Dow μετά το ξεκίνημα. Οι σημαντικές πιέσεις στον κλάδο των φαρμάκων, αντιστάθμισαν τα κέρδη των χρηματοοικονομικών τίτλων.

Αμετάβλητος και με μικρό όγκο συναλλαγών έκλεισε την ημέρα ο CAC 40, στις 3.156 μονάδες, συνεχίζοντας εν μέρει την τάση της Παρασκευής, που δεν ήταν άλλη από την αποκόμιση κερδών. Επικεφαλής των πτωτικών μετοχών τέθηκε η Credit Agricole, λόγω των φημών, ότι προτίθεται να εξαγοράσει την Finaref.

Σημαντική άνοδο εμφάνισε ο DAX, κλείνοντας στις 3.282 μονάδες και το +3,76%, καθώς η γερμανική αγορά ”πρόλαβε” την ανοδική στροφή της Wall Street. Για πιθανή υπέρβαση και των 3.250 κάνουν λόγο τώρα οι αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v