Vivendi: Περιορίζει τις απαιτήσεις της

Δεν φαίνεται να κερδίζει το ποσό (3,5 δισ. ευρώ) που επιθυμούσε η Vivendi για την πώληση της εκδοτικής μονάδας της, αφού οι προσφορές που κατατίθενται αποτιμούν την αξία της επιχείρησης μεταξύ 2,5 και 3 δισ. ευρώ. Ως εκ τούτου η εταιρία εξετάζει την πιθανότητα να προχωρήσει στην πώληση της μονάδας για μικρότερο ποσό.

Vivendi: Περιορίζει τις απαιτήσεις της
Την πιθανότητα να προχωρήσει στην πώληση της εκδοτικής της μονάδας για ποσό μικρότερο των 3 δισ. ευρώ, εξετάζει η Vivendi, αφού οι προσπάθειες που κατέβαλλε ώστε να ”αποσπάσει” υψηλότερες προσφορές δεν τελεσφόρησαν τελικώς.

Προσφορές για την εκδοτική επιχείρηση έχουν καταθέσει τρία γκρουπ εταιριών στα οποία είναι επικεφαλής οι Lagardere SCA, Eurazeo SA και BNP Paribas SA αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί πως τα ποσά που προσφέρουν ποικίλλουν μεταξύ 2,5 και 3 δισ. ευρώ περίπου, ενώ η Vivendi ήλπιζε να ”κερδίσει” περί τα 3,5 δισ. ευρώ.

Το παραπάνω ποσό θα χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων, όπως σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς, για να ”αντιμετωπιστεί” η κίνηση της Vodafone για την εξαγορά της Cegetel, που αποτελεί τα πιο κερδοφόρο περιουσιακό στοιχείο της Vivendi.

Σημειώνεται πως οι πωλήσεις της Vivendi Publishing business για το 2001 ανήλθαν στα 4,7 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v