Τα χθεσινά κέρδη ”εξαργυρώνει” σήμερα ο DAX

”Τεχνολογικές” πιέσεις επικρατούν στη Φρανκφούρτη κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, με την ΑΒΒ να εγκαταλείπει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2002, και την Texas Instruments να περικόπτει τις προβλέψεις της για το έτος. Αντιστέκεται προς το παρόν στο αρνητικό κλίμα το Παρίσι.

Ο τεχνολογικός κλάδος είναι αυτός που ”αναλαμβάνει” να δώσει το στίγμα της σημερινής συνεδρίασης των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ύστερα από αρνητικές ειδήσεις για τον κλάδο, με το Παρίσι ωστόσο να δείχνει σθεναρή αντίσταση στο αρνητικό κλίμα.

Οι μετοχές της ΑΒΒ, του μεγαλύτερου μηχανολογικού ομίλου στην Ευρώπη, κατέγραψαν απώλειες ύψους 29% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, καθώς ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τις εκτιμήσεις της για το 2002 εξαιτίας του υψηλού κόστους αλλά και των ζημιών στη μονάδα κατασκευής συστημάτων.

Πτώση καταγράφουν και οι μετοχές της Royal Philips Electronics, η οποία ανακοίνωσε ότι έχει καταγράψει κέρδη χαμηλότερα των προβλέψεων (92 εκατ. δολάρια).

Αντίστοιχα αρνητικά συμβάλλει και η προειδοποίηση της αμερικανικής Texas Instruments σχετικά με το ότι δεν θα κατορθώσει να επιτύχει τους στόχους, εξαιτίας της μείωσης των παραγγελιών. Χαμηλότερα κινούνται ήδη οι μετοχές της STMicroelectronics.

Στις 4120,7 μονάδες και στο -0,32% διαμορφώνεται ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ενώ ο DAX ”βυθίζεται” κατά 2,20% στις 3210,13 μονάδες. Προσπαθεί για τα κέρδη το Παρίσι, στο +0,125 και τις 3160,79 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v