Τράπεζες και futures ”ματώνουν” τις ευρωαγορές

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι ευρωαγορές, με τα futures της Wall να δείχνουν πτωτικό ξεκίνημα, αλλά και με τις τράπεζες να δέχονται πιέσεις λόγω της ανησυχίας ότι οι επενδύσεις τους θα χάσουν το μεγαλύτερο μέρος της αξίας τους.

Εντονα πτωτικό κλίμα επικρατεί στις ευρωαγορές, με τον τραπεζικό κλάδο να δέχεται πιέσεις, λόγω κυρίως των ανησυχιών που σχετίζονται με την πιθανότητα οι επενδύσεις τραπεζών και ασφαλιστικών ιδρυμάτων να χάσουν το μεγαλύτερο μέρος της αξίας τους.

Στην καθοδική κίνηση συμβάλλουν σύμφωνα με αναλυτές, τόσο το διαφαινόμενο αρνητικό άνοιγμα της Wall, όσο και οι διορθωτικές τάσεις.

Της πτώσης ηγούνται οι Munich Re, Credit Suisse Group, HVB Group και Royal Bank of Scotland Group.

Στο Λονδίνο, απώλειες κατά 1,80% σημειώνει ο δείκτης FTSE 100 στις 4.044 μονάδες, καθώς εκτός από την πίεση σε τραπεζικές και πετρελαϊκές μετοχές, αρνητική είναι η επιρροή και από τα futures στη Wall που συνηγορούν στη συνέχεια της διόρθωσης.

Αρνητική είναι η επιρροή των χρηματοοικονομικών μετοχών και στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης με το επίπεδο στήριξης των 3.000 μονάδων να χαρακτηρίζεται από τους αναλυτές ”κρίσιμο”. Στο -3,83% και τις 3.035 μονάδες βρίσκεται ο DAX, ενώ πτώση της τάξης του 3,55% καταγράφει ο CAC 40, στο επίπεδο των 3.010 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v