Αρνητικό στίγμα δίνει η Φρανκφούρτη

Παραμένει σε αρνητικό πρόσημο η Φρανκφούρτη, επηρρεάζοντας ανάλογα Παρίσι και Λονδίνο εν μέσω πληθώρας αρνητικών εταιρικών ανακοινώσεων, αλλά και υποχώρησης των πετρελαϊκών εταιριών. Πτωτικές τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν και στην αμερικανική αγορά, κυρίως λόγω των αρνητικών εκτιμήσεων της Texas Instruments.

Εκτός από τη γερμανική αγορά που υποχωρεί από την έναρξη της συνεδρίασης, ολοταχώς προς τα κάτω κινούνται πλέον και οι αγορές του Λονδίνου και του Παρισιού, εν μέσω αρνητικών εταιρικών ανακοινώσεων. Αρνητικό κλίμα αναμένεται να επικρατήσει στην αμερικανική αγορά, κυρίως λόγω των αρνητικών εκτιμήσεων της Texas Instruments.

Απώλειες καταγράφουν και οι μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου, ύστερα από την υποχώρηση των τιμών του μαύρου χρυσού στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων. Η BP υποχωρεί κατά 3,2%, ενώ και η Shell Transport & Trading διαμορφώνεται χαμηλότερα κατά 2,2%.

Θετική πορεία ακολουθούν οι μετοχές του ασφαλιστικού κλάδου σε αντίθεση με ό,τι μας έχουν συνηθίσει το τελευταίο διάστημα, ύστερα από την ανακοίνωση των πωλήσεων της Friends Provident για το τρίτο τρίμηνο, που παρουσίασαν άνοδο κατά 6,7%.

Κέρδη κατά 7% καταγράφει η μετοχή της εταιρίας, ενώ υψηλότερα κατά 3% κινούνται οι μετοχές της βρετανικής Aviva. Περί το 3% ανέρχεται και η άνοδος στην τιμή της μετοχής της Fortis.

Αντίθετα, η ΑΒΒ συνεχίζει την πτωτική της πορεία, υποχωρώντας κατά 47%, καθώς ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τους στόχους της για τα κέρδη του 2002.

Ουσιαστικά κέρδη κοντά στο 4% καταγράφουν οι μετοχές των Legrand και Schneider Electric, ύστερα από την ανακοίνωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, με την οποία ακυρώθηκαν προηγούμενες αντιρρήσεις της Κομισιόν για την μεταξύ τους συγχώνευση.

Κέρδη κοντά στο 5% καταγράφουν οι μετοχές της ολλανδικής αεροπορικής KLM Royal Dutch Airlines, καθώς στέλεχος της UBS Warburg αναβάθμισε τη μετοχή της τελευταίας σε strong buy από buy.

Αντίθετα, απώλειες της τάξης του 7,3% σημειώνουν οι μετοχές της Electrolux, καθώς η μεγαλύτερη εταιρία ηλεκτρικών οικιακών σκευών παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου υποχώρησαν κατά 36%.

Ο FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4134,7 μονάδες με οριακά κέρδη 0,2%, ενώ σε αρνητικό έδαφος κινείται ο CAC 40 περί το 0,19% στις 3150,96 μονάδες. Ο DAX καταγράφει απώλειες 1,50% στις 3230,69 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v