Texas Instruments: Υποχώρηση κερδών στο δ’ τρίμηνο

Κάτω από τις αρχικές εκτιμήσεις αναλυτών αναμένεται να είναι τα αποτελέσματα της Texas Instruments στο τέταρτο τρίμηνο 2002, ενώ η διοίκηση για το λόγο αυτό σκοπεύει να προβεί στην απόλυση 500 υπαλλήλων της.

Texas Instruments: Υποχώρηση κερδών στο δ’ τρίμηνο
Κέρδη κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street αναμένεται να παρουσιάσει στο τέταρτο τρίμηνο 2002 η εταιρία Texas Instruments που δραστηριοποιείται στην παραγωγή ολοκληρωμένων κυκλωμάτων κινητής τηλεφωνίας.

Όπως δήλωσε ο William Aylesworth, οικονομικός διευθυντής της εταιρίας, ”η χαμηλή ζήτηση στην αγορά υπολογιστών και ο μικρός ρυθμός αύξησης των παραγγελιών για τα περισσότερα προϊόντα θα έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση των αποτελεσμάτων για την τρέχουσα περίοδο”. Για το λόγο αυτό η διοίκηση σκοπεύει να προχωρήσει στην μείωση 500 θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρίας στο τέταρτο τρίμηνο τα κέρδη θα υποχωρήσουν κατά 2 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι πωλήσεις προβλέπεται ότι θα σημειώσουν υποχώρηση σε ποσοστό 10% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο και να ανέλθουν στα 2,02 δισ. δολ., όταν αναλύσεις, της Thomson Firsth Call έκαναν λόγο για πωλήσεις 2,32 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v