Νέο πλήγμα στο κύρος της Κομισιόν

Νέο πλήγμα στο κύρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταφέρθηκε σήμερα με την ακύρωση του βέτο της τελευταίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στην εξαγορά της γαλλικής Legrand από την Schneider Electric.

Νέο πλήγμα στο κύρος της Κομισιόν
Η ακύρωση του βέτο που είχε θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην εξαγορά της Legrand από τη Schneider Electric με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, αποτελεί νέο πλήγμα όσον αφορά στις αποφάσεις της Κομισιόν σχετικά με τις συγχωνεύσεις.

Η απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δίνει το ”πράσινο φως” στην Schneider Electric για την πλήρη ή και μερική εξαγορά της Legrand, η οποία σχεδιάζει να μειώσει την τιμή της από το ποσό των 7 δισ. ευρώ κατά το ένα τρίτο.

Η απόφαση αυτή είναι η δεύτερη που ακυρώνει ένα βέτο που είχε τεθεί σε προτεινόμενη συγχώνευση. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Μάριο Μόντι, αντιμετωπίζει άλλη μια πρόκληση της δικαιοδοσίας του την Παρασκευή, όταν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ελέγχει την απόρριψή του στην εξαγορά 1,7 δισ. ευρώ της Sidel από την Tetra Laval.

Η οικονομική ανάλυση της Κομισιόν είναι γεμάτη από λάθη και παραλείψεις, σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Μπο Βέστερντορφ.

Η Κομισιόν, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια έχει απορρίψει εξαγορές ύψους 200 δισ. δολαρίων τα τελευταία τρία χρόνια, δέχτηκε ένα σοβαρό πλήγμα των εξουσιών της τον Ιούνιο, όταν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε την προηγούμενη άρνησή της στην εξαγορά της First Choice Holidays από την MyTravel Group.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v