Electrolux: Κέρδη 1,22 δισ. σουηδικές κορόνες

Σημαντική αύξηση στα καθαρά κέρδη της κατέγραψε η Electrolux για το γ΄ τρίμηνο του 2002, διαμορφούμενα στα 1,22 δισ. κορόνες έναντι 596 εκατ. κορόνων το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Εν τούτοις προχωρά σε περικοπές 4.900 θέσεων εργασίας.

Electrolux: Κέρδη 1,22 δισ. σουηδικές κορόνες
Υπερδιπλασιασμό της κερδοφορίας της κατέγραψε η Electrolux για το γ΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, κυρίως λόγω δραστικών μειώσεων στα κόστη.

Αναλυτικότερα τα καθαρά κέρδη της Σουηδικής εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 1,22 δισ. σουηδικές κορώνες ή 3,75 κορώνες ανά μετοχή έναντι 596 εκατ. σουηδικών κορόνων ή 1,75 κορώνες ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Η εταιρία αντιμετωπίζει μειωμένη ζήτηση των προϊόντων της ιδιαίτερα στην αγορά των ΗΠΑ, από τις οποίες προέρχονται το 40% των πωλήσεών της, ενώ η διοίκησή της αποφάσισε να περικόψει 4.900 θέσεις εργασίας, επιδιώκοντας να περιορίσει περαιτέρω το κόστος.

Υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας, που αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρία ηλεκτρικών οικιακών συσκευών παγκοσμίως, προέβλεψαν μάλιστα πως τόσο η αγορά των ΗΠΑ όσο και της δυτικής Ευρώπης δεν αναμένεται να παρουσιάσει σημαντικές μεταβολές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v