Τεχνολογικές πιέσεις για τις ευρωαγορές

Πτωτικές τάσεις διαμόρφωσαν για τις ευρωαγορές οι ανακοινώσεις της Texas Instruments, ενώ τις επέτεινε το πτωτικό άνοιγμα της Wall Street. Σημαντική είναι πτώση για τον DAX, αφού η γερμανική αγορά εμφανίζει μεγαλύτερη εξάρτηση από τους τεχνολογικούς τίτλους.

Πτώση κατέγραψαν οι κυριότερες ευρωαγορές, ακολουθώντας αρνητικά εταιρικά νέα από τις ΗΠΑ, αλλά και αφού παρακολούθησε τη Wall Street να ξεκινά τη συνεδρίαση σημαντικά χαμηλότερα.

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε το Λονδίνο, στο επίπεδο των 4.118 μονάδων και το -0,36%, καθώς εκτός από τις τεχνολογικές πιέσεις λόγω Texas, οι επενδυτές ήλθαν αντιμέτωποι με την πτώση του πετρελαίου και με την υποχώρηση που κατέγραψαν ως αποτέλεσμα οι πετρελαϊκές εταιρίες.

Πτώση εμφάνισε και ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο του Παρισιού, κλείνοντας στις 3.121 μονάδες και το -1,14%. Σημαντικές και ενδεκτικές οι απώλειες της μετοχής ST Mivcroelectronics, Η οποία έχασε το 5,97% της αξίας της.

Σημαντικές απώλειες 2,72% καταγράφει ο DAX, στο επίπεδο των 3.193 μονάδων, με τους αναλυτές να μην αποκλείουν διολίσθησή του μέχρι τις 3.000 μονάδες.

Πιέσεις δέχονται οι τεχνολογικές μετοχές, οι οποίες παρουσίαζαν έντονη διακύμανση τις προηγούμενες συνεδριάσεις, κυρίως μετά τις ανακοινώσεις της Texas Instruments και το αρνητικό άνοιγμα της Wall Street. Απώλειες της τάξης του -11% καταγράφει η μετοχή της Epcos.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v