Σε αρνητική ”τροχιά” οι ευρωαγορές (update)

Σε αρνητικό έδαφος γύρισαν οι ευρωαγορές, αφού τα πρωινά κέρδη δίνουν τη θέση τους σε απώλειες λόγω της πτώσης που καταγράφουν οι τραπεζικές και οι πετρελαικές μετοχές, εν αναμονή και της ανακοινώσεως των αποτελεσμάτων της GlaxoSmithKline.

Σε αρνητικό μετέτρεψαν το πρόσημό τους οι κυριότερες ευρωαγορές, αφού οι επενδυτές δείχνουν να απομακρύνονται από την εμπιστοσύνη προς τις εταιρίες ημιαγωγών, πο προκλήθηκαν από την ανακοίνωση της ST Microelectronics, ότι τα κέρδη της του γ΄ τριμήνου είναι πιθανό να τριπλασιαστούν.

Όπως αναλυτικά ανακοίνωσε η εταιρία, η ζήτηση για για επεξεργαστές και ηλεκτρονικά μέρη αυτοκινήτων αυξήθηκε σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Στο 0,77% και τις 4.087 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100, ενώ απώλειες της τάξης του 1,05%% εμφανίζει ο γαλλικός δείκτης στις 3.088 μονάδες. Σε αρνητικό πρόσημο και ο DAX (0,15%%, στις 3.151 μονάδες).

Ανοδική είναι η τάση για τη μετοχή της Renault, η οποία κατέχει το 44% Nissan, μετά την ανακοίνωση της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας ότι αύξησε κατά 24% τα κέρδη α΄ οικονομικού εξαμήνου.

Σημαντική άλλωστε να είναι για το αγγλικό χρηματιστήριο η πορεία του φαρμακευτικού κλάδου, αφού μετά το ξεκίνημα είναι προγραμμτισμένο να ανακοινώσεοι αποτελέσματα η Glaxo Smith Kline.

Πιθανότερες φαίνονται τώρα οι πιέσεις μέσα στη συνεδρίαση, από το χθεσινό κλείσιμο της Wall για τις οποίες προειδοποίησαν ευρωπαίοι αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v