Vivendi: Στη Lagardere η εκδοτική της μονάδα

Ποσό που θα ανέρχεται σε 1,25 δισ. ευρώ θα καταβάλει η Lagardere για την εξαγορά της εκδοτικής μονάδας της Vivendi, καθώς η δεύτερη εκτιμά καλύτερη την πρότασή της πρώτης έναντι των υπολοίπων δύο προσφορών, που κατάθεσαν η Paribas SA’s PAI Management και η Eurazeo SA.

Vivendi: Στη Lagardere η εκδοτική της μονάδα
Στην γαλλική Lagardere προτίθεται να πουλήσει την εκδοτική μονάδα η Vivendi, απορρίπτοντας τις προτάσεις των υπολοίπων δύο ομάδων εταιριών, που περιλαμβάνουν και τις Paribas SA’s PAI Management, και Eurazeo SA.

Το ποσό που θα καταβληθεί (1,25 δισ. ευρώ) δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της εταιρίας, η οποία επιθυμούσε να αποκομίσει σαφώς υψηλότερα κέρδη, όμως η παραπάνω προσφορά κρίθηκε η ικανοποιητικότερη.

”Η παραπάνω πώληση, όταν ολοκληρωθεί, ανοίγει την αυλαία της ρευστοποίησης περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας” σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς, τονίζοντας παράλληλα πως ”η πώληση εταιριών ή τμημάτων της Vivendi που δεν ανήκουν στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της” αποτελεί μια λογική εξέλιξη.

Σημειώνεται, πως η πώληση στην Lagardere δεν έχει υπογραφεί ακόμα, αφού εκκρεμεί η ”γνώμη” των εργαζομένων, αλλά και της αρμόδιας επιτροπής κατά του ανταγωνισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v