Με ”βοήθεια” από τη Wall οι ευρωαγορές

Τόνωση προσφέρει στις ευρωαγορές το ανοδικό κλείσιμο της Wall Street, αλλά και οι παρατηρήσεις Γκρίνσπαν. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν τράπεζες και ασφαλιστικές που την Τετάρτη συγκέντρωσαν την προτίμηση των ”πωλητών”.

Το ”ανοδικό κλίμα Γκρίνσπαν” μετέδωσε το θετικό κλείσιμο της Wall και στις ευρωαγορές, που φαίνεται σήμερα να ”επανορθώνουν” τις χθεσινές σημαντικές απώλειες.

Τοποθετήσεις καταγράφονται στους κλάδους των ασφαλειών και των τραπεζών, οι οποίοι την Τετάρτη συγκέντρωσαν την προσοχή των πωλητών.

Στο +1,05% και τις 4.048 μονάδες κινείται το Λονδίνο, αφού, όπως εκτιμούν αναλυτές το ”ανοδικό τέσσερα στα πέντε” του S&P 500 δεν είναι δυνατόν να περάσει απαρατήρητο από τους βρετανούς επενδυτές.

Ανοδικά κατά 1,38% και το Παρίσι, στις 3.033 μονάδες, με τη μετοχή της Vivendi Universal να δέχεται τις ευεργετικές επιδράσεις της αύξησης των πωλήσεων της AOL Time Warner, του μεγαλύτερου ίσως ανταγωνιστή της.

Σε θετικό έδαφος κινείται στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο δείκτης DAX που ανεβαίνει κατά 1,26%, στο επίπεδο των 3.053 μονάδων. Κινητικότητα εκτιμάται ότι θα εμφανίσει η μετοχή της Deutsche Telekom, μετά και τα δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου, ότι προτίθεται να περικόψει το μέρισμα, ώστε να μειώσει το τεράστιο χρέος της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v