Υψηλές απώλειες στην Ευρώπη

Με υψηλές απώλειες έκλεισαν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς ούτε τα θετικά αποτελέσματα της DaimlerChrysler δεν κατόρθωσαν να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί από την πτωτική πορεία του τραπεζικού κλάδου.

Δεν άλλαξε το κλίμα μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες δεν κατόρθωσαν να ανακάμψουν και να οδηγηθούν σε θετικό έδαφος, κυρίως εξαιτίας των απωλειών των μετοχών του τραπεζικού κλάδου.

Υψηλά κέρδη κατέγραψε ο κλάδος των εταιριών κατασκευής αυτοκινήτων, καθώς η DaimlerChrysler ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της τριπλασιάστηκαν στο τρίτο τρίμηνο. Η μετοχή της εταιρίας κατέγραψε άνοδο περί το 3%.

Τα θετικά αποτελέσματα της γαλλικής STMicroelectronics βοήθησαν στην αύξηση των μετοχών και της τεχνολογικής εταιρίας κατά 5% περίπου, αν και η τελευταία εμφανίστηκε επιφυλακτική για τη ζήτηση μέχρι το τέλος του έτους.

Αντίθετα, πτώση κοντά στο 1,1% κατέγραψε η μετοχή της Infineon Technologies, ενώ η ASML υποχώρησε κατά 3,6%. Απώλειες κατέγραψε και η Nokia, κοντά στο 2,3%, ενώ η σουηδική ανταγωνιστική της Ericsson υποχώρησε κατά 2,5%.

Απώλειες περί το 7% κατέγραψε η μετοχή της Vivendi Universal, καθώς ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος media παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι συμφώνησε στην πώληση των μη αμερικανικών εκδοτικών δραστηριοτήτων της, στη γαλλική Lagardere.

Στο 12% ανήλθε και η πτώση της ελβετικής μηχανολογικής ΑΒΒ, καθώς ο διευθύνων σύμβουλός της, Γιούργκεν Ντορμαν, τόνισε ότι ο όμιλος δεν κινδυνεύει από χρεοκοπία, οπότε δεν προχωράει στην αύξηση κεφαλαίου.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με απώλειες 2,27% στις 4025,3 μονάδες, ενώ και ο CAC 40 σημείωσε πτώση 4,13% στις 2992,23 μονάδες. Χαμηλότερα κατά 4,70% κινούνταν ο DAX στη Φρανκφούρτη, περί τις 3007, 53 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v