Την πορεία της Wall ακολουθεί στην έναρξη η Ευρώπη

Πτωτικές είναι οι τάσεις που διαγράφονται ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης στις ευρωπαϊκές αγορές, κυρίως εξαιτίας αρνητικών εταιρικών ειδήσεων από τον κλάδο των κατασκευών και των εταιριών τεχνολογίας.

Με απώλειες ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα και από τη χθεσινή μεγάλη πτώση της αμερικανικής αγοράς. Την πτωτική πορεία οδηγούν κυρίως μετοχές του τεχνολογικού αλλά και του κατασκευαστικού κλάδου.

Πτωτικά κινούνται ήδη οι μετοχές της STMicroelectronics και άλλων εταιριών του κλάδου υπολογιστών και πληροφορικής, καθώς η Flextronics Inter national προειδοποίησε ότι τα κέρδη δεν θα κατορθώσουν να πετύχουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Μεγαλύτερες του 9% ήταν οι απώλειες της μετοχής της εταιρίας χημικών δραστηριοτήτων Dow Chemical στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης στην αμερικανική αγορά, καθώς αμερικανικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η μονάδα Union Carbide της εταιρίας ότι εξέθετε τους εργάτες σε καρκινογόνα προϊόντα.

Η Saint-Gobain, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρία διανομής κατασκευαστικών υλικών δέχεται πιέσεις καθώς ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αναλάβει έκτακτες δαπάνες ύψους 100 εκατ. ευρώ για το 2003 και 2004, προκειμένου να καλύψει τυχόν επισφάλειες.

Ο δείκτης CAC 40 κυμαίνεται στις 3035,58 μονάδες με απώλειες κοντά στο 1,3%, ενώ και ο DAX υποχωρεί περί το 1,65% στις 3038,88 μονάδες. Πτωτικά κινείται και ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατά 1,4% στις 40,61 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v