Εταιρικά νέα καθορίζουν το κλίμα στην Ευρώπη

Πτωτικές είναι οι τάσεις που αρχίζουν να διαμορφώνονται στις ευρωπαϊκές αγορές ήδη με την έναρξη της συνεδρίασης, καθώς οι αρνητικές εταιρικές ειδήσεις συνεχίζουν να καθορίζουν το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Με το ”βλέμμα” προς τα κάτω ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, κυρίως εξαιτίας νέων αρνητικών εταιρικών ειδήσεων που πλήττουν την πορεία των χρηματιστηρίων.

Αυτή τη φορά το κλίμα φαίνεται να καθορίζει η Ciba Specialty Chemicals, καθώς τα κέρδη της ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων. Η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής διαλυτικών για καθαριστικά παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν 9% στα 88 εκατ. ελβετικά φράγκα, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι το ποσό θα ήταν της τάξης των 110 εκατ. φράγκων.

Προς τα πάνω κινούνται οι μετοχές της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής τράπεζας, Deutsche Bank, καθώς διαπραγματεύεται την πώληση μονάδας της στην State Street Corp έναντι του ποσού των 1,4 δισ. δολαρίων.

Κέρδη καταγράφει και ο τίτλος της Aventis, με την εταιρία να ανακοινώνει ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν 21% στα 560 εκατ. ευρώ, κυρίως εξαιτίας των υψηλών πωλήσεων του αντί-αλλεργικού φαρμάκου Allegra.

Αντίθετα, στήριξη προσπαθεί να προσδώσει στην αγορά του Λονδίνου η μετοχή της British American Tobacco, η οποία σημειώνει άνοδο ύστερα από την ανακοίνωση αύξηση της κερδών του τρίτου τριμήνου κατά 13%.

Ο δείκτης FTSE 100 κινείται στις 4071,3 μονάδες με απώλειες κατά 0,47%, ενώ Παρίσι και Φρανκφούρτη υποχωρούν κατά 0,93% και 1,61% αντίστοιχα, στις 3091,72 και 3147,39 μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v