Η αμερικανική αστάθεια πίεσε τις ευρωπαϊκές αγορές

Σε πωλήσεις οδήγησε τους ευρωπαίους επενδυτές η ασταθής συνεδρίαση στις αμερικανικές αγορές, αλλά και τα ανάμικτα macro στοιχεία από τη μεγαλύτερη οικονομία. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι μετοχές χρηματοοικονομικών εταιριών και επιλεγμένοι τεχνολογικοί τίτλοι.

Πιέσεις δημιούργησαν στις ευρωπαϊκές αγορές, τόσο οι πολλές μεταβολές στα πρόσημα των κυριότερων αμερικανικών αγορών, όσο και τα ανάμικτα μακροοικονομικά νέα από τις ΗΠΑ. Ασταθείς για μία ακόμη συνεδρίαση οι τεχνολογικοί τίτλοι, ενώ κέρδη κατέγραψαν επιλεγμένες τεχνολογικές μετοχές.

Οι πτωτικές τάσεις επικράτησαν στο Λονδίνο, οδηγώντας το δείκτη FTSE 100 κατά 1,28% χαμηλότερα, στις 4.051 μονάδες, με τη μετοχή της εταιρίας κατασκευής αλουμινίου, Corus να υποχωρεί κατά περίπου 7% εν μέσω ανησυχιών για το κατά πόσον θα προχωρήσει η συμφωνία πώλησης μονάδων της.

Σημαντικές μεταβολές κατέγραψαν για μία ακόμη ημέρα οι χρηματοοικονομικοί τίτλοι, σε άμεση συνάφεια με την πορεία της συνεδρίασης στη Νέα Υόρκη.

Στο Παρίσι, απώλειες 0,59% εμφάνισε ο δείκτης CAC 40, στις 3.056 μονάδες, επιδεικνύοντας κατά τους αναλυτές, ”σημάδια αντίστασης”, αφού σημαντικοί γαλλικοί τίτλοι (όπως η Alcatel και η France Telecom) σημείωναν, σε όλη σχεδόν τη συνεδρίαση, κέρδη.

Ανοδικά κατά 0,70% κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης DAX, στο επίπεδο των 3.111 μονάδων, με τους αναλυτές να εκτιμούν, ότι η αποκόμιση κερδών εν όψει και του Σαββατοκύριακου θα εξασθενήσει, λόγω κυρίως των θετικών στοιχείων από τις κατοικίες στις ΗΠΑ.

Το πρόσημο του γερμανικού δείκτη, σύμφωνα με γερμανό αναλυτή, ”θα εξαρτηθεί άμεσα από την σημερινή πορεία της Wall Street”. Σημαντικά κέρδη καταγράφει η μετοχή της Infineon.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v