Pechiney: Αγορά εργοστασίων της Corus

Στην αγορά μέρους του ενεργητικού της Corus προχώρησε η Pechiney. Το κόστος εξαγοράς ανέρχεται στα 861 εκ. δολ. ενώ οι νέες παραγωγικές μονάδες θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της κερδοφορίας της κατά 7%.

Pechiney: Αγορά εργοστασίων της Corus
Στην απόσυρσή της από τον κλάδο αλουμινίου οδηγείται η βρετανo-ολλανδική εταιρία Corus, με την πώληση μέρους του ενεργητικού της στον γαλλικό όμιλο Pechiney.

Ειδικότερα, η Corus συμφώνησε να πουλήσει στον γαλλικό όμιλο το μεγαλύτερο μέρος του ενεργητικού που αφορά την παραγωγή αλουμινίου, εισπράττοντας 861 εκ. δολ.

Σύμφωνα με την Pechiney, η συγχώνευση, που θα χρηματοδοτηθεί από ρευστά διαθέσιμα, πρόκειται να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της κερδοφορίας της κατά 7% για την πρώτη χρονιά και κατά 12% την δεύτερη.

Η συμφωνία είναι μέρος της στρατηγικής της Corus για την απόσυρσή της από την αγορά αλουμινίου μέχρι το τέλος του χρόνου και την επικέντρωσή της στον χώρο της χαλυβουργίας.

Σημειώνεται, ότι στα πλαίσια της στρατηγικής αυτής τον περασμένο μήνα προχώρησε στην πώληση 20% της καναδικής εταιρίας Alouete στην Alcan εισπράττοντας 165 εκ. δολ.

Σκοπός της πώλησης της αυτής είναι η αύξηση των ρευστών διαθεσίμων της μεταλλουργικής εταιρίας και της και την βελτίωση του ισολογισμού της.

Ωστόσο, ο βρετανο-ολλανδικός όμιλος πρόσθεσε, ότι στην πώληση δεν συμπεριλαμβάνονται τα smelter στο Delfzijl στην Ολλανδία και στο Voerde στην Γερμανία, τα οποία θα παραμείνουν στο ενεργητικό της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v