”Πρόλαβαν” την ενίσχυση της Wall οι ευρωαγορές

Με άνοδο που προήλθε από το ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street έκλεισαν οι ευρωαγορές, ενώ η μεταστροφή της αμερικανικής τάσης συρρίκνωσε τα κέρδη τους πριν το κλείσιμο. Στο 87,7 ο γερμανικός δείκτης Ifo τον Οκτώβριο, έναντι προβλέψεων για 87,5 (στο 88,2 τον Σεπτέμβριο).

Με περιορισμένα κέρδη έναντι του ανοίγματος κινήθηκαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τη Wall να δίνει τον ανοδικό τόνο, αλλά και… να τον παίρνει πίσω, μετά το μέσον της ημέρας.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.090 μονάδες και το 0,97%, με σημαντική υποχώρηση από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά, στα οποία οδήγησαν τόσο η άνοδος των αμερικανικών αγορών, όσο και η προτίμηση των ”αγοραστών” για μετοχές ασφαλιστικών εταιριών.

Με κέρδη 2,09%, στις 3.120 μονάδες ολοκλήρωσε την ημέρα και ο δείκτης CAC 40, στο χρηματιστήριο του Παρισιού. ”Αν ο δείκτης δεν διασπάσει τις 3.240 μονάδες, δεν πρόκειται να δούμε βεβαιότητα στην αγορά. Η αγορά χρειάζεται ενθάρρυνση από θετικά εταιρικά νέα”, παρατηρεί γάλλος αναλυτής. Τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία οδήγησαν την άνοδο με τη France Telecom να κερδίζει 9,7%, την Cap Gemini 8,2% και την Alcatel 6,4%.

Συρρίκνωση των κερδών του παρουσιάζει αυτή την ώρα και ο δείκτης DAX, γεγονός που αποδίδεται στην πορεία των υπερατλαντικών αγορών και διαμορφώνεται στο 2,75% και τις 3.187 μονάδες. Η ανακοίνωση του δείκτη IFO στο 87,7 τον Οκτώβριο, έναντι του 88,2 το Σεπτέμβριο και προβλέψεις για 87,5, δεν φαίνεται να ανησύχησε τους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v