BP: Αναθεωρούνται προς τα κάτω οι προβλέψεις

Χαμηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων αναμένεται να κινηθούν τα κέρδη της ΒΡ για το 2002, καθώς η διοίκηση της εταιρίας περικόπτει τις εκτιμήσεις της για τρίτη φορά από την έναρξη του έτους. Η BP κάνει λόγο για αύξηση του τζίρου της κατά 3% έναντι αρχικών εκτιμήσεων για αύξηση κατά 4% για το 2002.

BP: Αναθεωρούνται προς τα κάτω οι προβλέψεις
Σε χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχικές εκτιμήσεις αναμένεται να κινηθούν τα αποτελέσματα, της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρίας στην Ευρώπη, BP για το σύνολο του 2002. Χαρακτηριστικό είναι πως η BP αναθεωρεί για τρίτη φορά από την έναρξη του έτους τις εκτιμήσεις της.

Στο τρίτο τρίμηνο τα κέρδη της κινήθηκαν χαμηλότερα κατά 13% και διαμορφώθηκαν στα 2,29 δισ. δολάρια έναντι 2,65 δισ. δολαρίων της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Με βάση τα αποτελέσματα αυτά, η εταιρία αναθεωρεί τις προβλέψεις της για το σύνολο της χρονιάς εκτιμώντας ότι οι πωλήσεις της θα αυξηθούν μόλις κατά 3% αντί για 4% που προβλεπόταν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής της να σημειώσει την μεγαλύτερη υποχώρηση από τα τέλη του Σεπτεμβρίου, στο -7,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v