Deutsche Bank: Νέα πώληση μονάδας της

Σχεδόν σίγουρη θεωρείται η πώληση μονάδας (security lending) της Deutsche Bank στην State Street Corp προς 1,4 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, η Lehman Brothers μείωσε την τιμή – στόχο της για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα στα 50 ευρώ από τα 61.

Deutsche Bank: Νέα πώληση μονάδας της
Ποσό της τάξεως των 1,4 δισ. ευρώ προτίθεται να εισπράξει η Deutsche Bank για την πώλησή μονάδας της (security lending) στην State Street Corp, αφού τα δύο μέρη φαίνεται να βρίσκονται πολύ κοντά σε μια συμφωνία.

Η παραπάνω πώληση, που συζητείται από τον προηγούμενο μήνα, θα ”μετατρέψει” την State Street Corp στον ισχυρότερο θεματοφύλακα περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως.

Εξάλλου, ”έξυπνη” χαρακτηρίσθηκε η συγκεκριμένη κίνηση από αναλυτές της αγοράς, αφού η γερμανική τράπεζα αποτελούσε περιφερειακό παίκτη στον συγκεκριμένο τομέα, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, ενώ αντίθετα η State Street Corp ηγέτιδα εταιρία.

Σημειώνεται πως η γερμανική τράπεζα υπέστη νέο ”πλήγμα” ύστερα από την μείωση τιμή – στόχου, στα 50 ευρώ από τα 61, από την Lehman Brothers.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν πουλάει τμήματα του ενεργητικού της προκειμένου να ενισχύσει την κερδοφορία. Από την άλλη πλευρά, ο CEO της State Street προσπαθεί να βρει τρόπους για την αύξηση του αριθμού των πελατών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v