Η Wall έδωσε θετικό σινιάλο στις ευρωαγορές

Θετικό κλίμα δημιούργησαν στις ευρωαγορές οι αντιδράσεις των επενδυτών στη Wall, οι οποίοι εξέλαβαν τα χειρότερα macro (από ΑΕΠ, απασχόληση και PMI), ως ένδειξη ότι τα επιτόκια από τη FED θα μειωθούν. Τόνωση στις πετρελαϊκές από τα αποτελέσματα της Shell.

Θετικό πρόσημο εμφάνισαν οι δείκτες στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές ακολουθώντας την ανοδική τάση που επικράτησε στο άνοιγμα της Wall Street. Οι αμερικανοί επενδυτές προέβησαν σε τοποθετήσεις, προεξοφλώντας, ότι τα αρνητικά μακροοικονομικά στις ΗΠΑ είναι πιθανό να οδηγήσουν σε μείωση των επιτοκίων.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε κέρδη κατά 0,92%, στις 4.039 μονάδες, ενισχυμένος και από την άνοδο του κλάδου των πετρελαϊκών εταιριών, που προκλήθηκε από τα θετικά αποτελέσματα της Shell.

Στο Παρίσι, ο CAC 40 εμφάνισε κέρδη της τάξης του 2,13%, στις 3.150 μονάδες, με τη μετοχή της Cap Gemini να ενισχύεται, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι διατηρεί τις προβλέψεις της για το β΄ εξάμηνο του έτους. Το αγοραστικό ενδιαφέρον άλλωστε συγκέντρωσε ο τίτλος της Lafarge, αλλά και αυτός της TotalFinaElf, που βοηθήθηκε από τα αποτελέσματα της Shell.

Κέρδη της τάξης του 1,84% σημειώνει αυτή την ώρα και το γερμανικό χρηματιστήριο με το δείκτη DAX να βρίσκεται στις 3.170 μονάδες. ”Μετοχές με υψηλό beta, όπως οι χρηματοοικονομικές και οι τεχνολογικές, είναι πιθανό να συνεχίσουν το ανοδικό ράλι”, παρατηρεί αναλυτής της BNP Paribas.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v