Ζημιές στο γ΄ τρίμηνο για τη Deutsche Bank

Οι υψηλές έκτακτες δαπάνες που ανέλαβε η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα, και αφορούν σε επισφάλειες καθώς επίσης και απαξίωση επενδύσεων, οδήγησαν στην καταγραφή καθαρών ζημιών ύψους 299 εκατ. ευρώ για το γ’ τρίμηνο, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει η Commerzbank.

Ζημιές στο γ΄ τρίμηνο για τη Deutsche Bank
Ζημίες κατέγραψε για το τρίτο τρίμηνο η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα, Deutsche Bank, κυρίως εξαιτίας των εκτάκτων δαπανών ύψους 1 δισ. ευρώ που ανέλαβε η εταιρία προκειμένου να καλύψει τις επισφάλειες και τις ζημίες από την απαξίωση επενδύσεων.

Η γερμανική τράπεζα κατέγραψε καθαρές ζημίες ύψους 299 εκατ. ευρώ και προ φόρων ζημίες της τάξης των 181 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με τα προ φόρων κέρδη της τάξης των 363 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν έχει ανακοινώσει ήδη τα σχέδιά του για απολύσεις 14.500 εργαζομένων, ενώ παράλληλα πουλάει τμήματα του ενεργητικού της τράπεζας προκειμένου να ανακάμψει τα κέρδη της.

Χαρακτηριστικό είναι ωστόσο ότι η μετοχή της εταιρίας ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κατέγραφε απώλειες ύψους 1,3% περίπου, για να περιορίσει αργότερα την πτώση στο 0,3%, κυρίως λόγω της αισιοδοξίας μεταξύ των επενδυτών σχετικά με τις προσπάθειες περικοπής του κόστους της Deutsche Bank.

Ωστόσο, η Deutsche Bank δεν είναι η μοναδική γερμανική τράπεζα που αντιμετωπίζει προβλήματα. Η Commerzbank αναμένεται από τους αναλυτές να καταγράψει ζημίες για το τρίτο τρίμηνο. Η HVB Group, η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της Deutsche Bank, κατέγραψε τριμηνιαίες απώλειες ύψους 360 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v