Unilever και αυτοκίνητα ”σπρώχνουν” τις ευρωαγορές

Η ανακοίνωση των έκτων συνεχόμενων τριμηνιαίων απωλειών για την Alcatel δεν φαίνεται αρκετή προς το παρόν να επισκιάσει το θετικό κλίμα που δημιουργεί η άνοδος των αυτοκινητοβιομηχανιών και η προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Unilever.

Τα κέρδη των εταιριών αυτοκινήτων ύστερα από την ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων της Toyota σε συνδυασμό με την ευεργετική επίδραση που έχει στις αγορές η προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Unilever, επισκιάζουν τα αρνητικά αποτελέσματα της Alcatel.

Η ανακοίνωση της Toyota Motor σχετικά με την αύξηση των κερδών του δευτέρου τριμήνου, ώθησε ανοδικά τις μετοχές του κλάδου των εταιριών κατασκευής αυτοκινήτων, με τις DaimlerChrysler και Volkswagen να προσπαθούν να ανακάμψουν από τις χθεσινές απώλειες.

Η Unilever, η μεγαλύτερη εταιρία καταναλωτικών ειδών παγκοσμίως, κινείται σε υψηλότερο επίπεδο, ύστερα από την προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή του έτους.

Αντίθετα, ζημιές της τάξης των 1,35 δισ. ευρώ κατέγραψε η Alcatel στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου για έκτη συνεχόμενη φορά, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα από τη μείωση της ζήτησης.

Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των Pearson Group, ING Groep και Royal Philips Electronics, ύστερα και από τα χθεσινά κέρδη των μετοχών τους στην αμερικάνικη αγορά.

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της Pinault-Printemps-Redoute, ύστερα από την ανακοίνωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Credit Agricole για την πιστωτική μονάδα της λιανικής εταιρίας, Finaref.

Ο δείκτης FTSE 100 κυμαίνεται στις 3967,0 μονάδες με κέρδη κατά 0,79%, ενώ ακολουθεί το Παρίσι με άνοδο 1,54% στις 3010,85 μονάδες και η Φρανκφούρτη με άνοδο 1,45% στις 3065,70 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v