Θετικά είδαν τις...απολύσεις στην Ευρώπη!

Η ανακοίνωση της Cap Gemini ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε ακόμη περισσότερες απολύσεις, μετέστρεψε θετικά το κλίμα στις ευρωπαικές αγορές. Ζημιές 181 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Deutsche Bank για το γ’ τρίμηνο του 2002 έναντι προ φόρων κερδών ύψους 363 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη.

Μια ανακοίνωση της Cap Gemini για ακόμη μεγαλύτερες απολύσεις οδηγεί σε άνοδο τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, κατορθώνοντας παράλληλα να αντιστρέψει και το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Η Cap Gemini καταγράφει κέρδη ήδη της τάξης του 8%, καθώς ανακοίνωσε ότι επιταχύνει τα σχέδιά της για περικοπές θέσεων εργασίας μέχρι το τέλος του έτους, παρά την προηγούμενη ανακοίνωση της για πτώση των πωλήσεων κατά 14%.

Ανοδικά κινείται και ο πετρελαϊκός κλάδος, με την Shell Transport να σημειώνει κέρδη περί το 1% εν αναμονή των αποτελεσμάτων του τριμήνου που εκτιμάται ότι θα είναι αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Κέρδη κατά 1,1% καταγράφει και η μετοχή της BHP Billiton, καθώς η μεγαλύτερη εταιρία ορυχείων ανακοίνωσε κέρδη της τάξης των 553 εκατ. δολαρίων, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Χαμηλότερα κινείται ο ασφαλιστικός αλλά και ο τραπεζικός κλάδος, με τη Dexia να χάνει 4,2%, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη βελγική τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου θα είναι χαμηλότερα των αντιστοίχων του προηγουμένου.

Εξάλλου, χαμηλότερα κατά 1,3% κινείται και ο τίτλος της Deutsche Bank, καθώς η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα ανακοίνωσε προ φόρων ζημιές της τάξης των 181 εκατ. ευρώ για το γ’ τρίμηνο σε σχέση με τα κέρδη ύψους 226 εκατ. ευρώ που περίμεναν οι αναλυτές.

Ο FTSE 100 κερδίζει 0,50% στις 4022,4 μονάδες, ενώ ο DAX σημειώνει κέρδη 1,71% στις 3166,92 μονάδες. Υψηλότερα κατά 1,62% κινείται ο CAC στις 3134,17 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v