Διατηρείται το θετικό κλίμα στις ευρωαγορές

Οι αισιόδοξες προβλέψεις εταιριών όπως η Unilever και η Alcatel συνεχίζουν να διατηρούν σε θετικό επίπεδο τις ευρωπαϊκές αγορές. Αντίθετα, οριακά χαμηλότερα αναμένεται να ξεκινήσει η συνεδρίαση στη Wall Street, εν μέσω έντονου παρασκηνίου σχετικά με πιθανή μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

Προς τα πάνω συνεχίζουν να κατευθύνονται οι ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από τις αισιόδοξες ανακοινώσεις των Unilever και Alcatel. Πτωτικό κλίμα αναμένεται να επικρατήσει στην έναρξη της συνεδρίασης στις ΗΠΑ, εν μέσω έντονων φημολογιών για μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

Στέλεχος της JP Morgan Fleming Asset Management σχολιάζει ότι η ανακοίνωση αποτελεσμάτων που υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις, είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται η αγορά όταν ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας δεν είναι ικανοποιητικός.

Η Unilever, η μεγαλύτερη εταιρία καταναλωτικών ειδών παγκοσμίως, σημειώνει άνοδο κατά 3,5% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Η εταιρία αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2002, για δεύτερη φορά από την έναρξη του έτους.

Κέρδη της τάξης του 10% καταγράφουν οι μετοχές της Skandia, της μεγαλύτερης σκανδιναβικής ασφαλιστικής, ύστερα από την ανακοίνωση συρρίκνωσης των ζημιών του τρίτου τριμήνου, ενώ οι πωλήσεις της αυξήθηκαν για πρώτη φορά ύστερα από επτά τρίμηνα.

Κατά 15% αυξάνεται και ο τίτλος της Alcatel, καθώς η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του τετάρτου τριμήνου θα σημειώσουν άνοδο υψηλότερη του 10%, ενώ προέβλεψε και την καταγραφή κερδών για το 2003.

Υψηλότερα κατά 1,8% κινείται ο τίτλος της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πετρελαϊκής BP Plc., καθώς η Goldman Sachs επαναδιατύπωσε τη σύσταση ”recommended list” για την εταιρία.

Κέρδη της τάξης του 4,5% σημειώνει ο τίτλος της Zurich Financial, ενώ αντίθετα η Scor, η γαλλική ασφαλιστική καταγράφει απώλειες της τάξης του 34% καθώς ανακοίνωσε ότι περιμένει απώλειες 250 εκατ. ευρώ για το έτος.

Ο FTSE 100 κυμαίνεται στις 3964,2 μονάδες με κέρδη 0,72%, ενώ και ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο 0,62% στις 3040,84 μονάδες. Υψηλότερα κατά 1,70% κινείται η γαλλική αγορά, στις 3015,59 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v