Κέρδη 14% για τις μετοχές της Alcatel

Υψηλά κέρδη της τάξης του 14% καταγράφουν οι μετοχές της μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρίας εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας Alcatel, καθώς η εταιρία, παρά τις ζημιές στο γ’ τρίμηνο, εμφανίστηκε αισιόδοξη για τις πωλήσεις του δ’ τριμήνου (αύξηση 10%), αλλά και για την κερδοφορία του 2003.

Κέρδη 14% για τις μετοχές της Alcatel
Κατά 14% αυξάνονται οι μετοχές της Alcatel, καθώς η μεγαλύτερη εταιρία εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη ανακοίνωσε ότι παρά τις ζημιές του γ’ τριμήνου 2002, οι πωλήσεις του δ’ τριμήνου θα αυξηθούν κατά 10%, ενώ προέβλεψε και κέρδη για το 2003.

Η γαλλική εταιρία εκτιμά ότι θα επωφεληθεί από την ισχυρή ζήτηση που αντιμετωπίζει παραδοσιακά ο κλάδος προς το τέλος του έτους, όπως σχολιάζει και ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας Ζαν πασκάλ Μποφρέ.

Η Alcatel, σύμφωνα με προηγούμενη σημερινή ανακοίνωσή της, κατέγραψε ζημίες για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο, κυρίως εξαιτίας του υψηλού κόστους που ανέλαβε για τις απολύσεις. Εξάλλου, οι πωλήσεις της εταιρίας υποχώρησαν κατά 38%.

Όπως και οι περισσότερες των ανταγωνιστικών της, Lucent Technologies, Nortel networks και Ericsson, η Alcatel αντιμετωπίζει προβλήματα από την υποχώρηση της ζήτησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v