Οι ζημιές της Deutsche Bank ”πιέζουν” την Ευρώπη

Η αύξηση των ανέργων στη Γαλλία το Σεπτέμβριο σε συνδυασμό με την ανακοίνωση ζημιών της Deutsche Bank για το τρίτο τρίμηνο αλλά και τις αρνητικές εκτιμήσεις της Dexia, συνθέτουν ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης αρνητικό σκηνικό στις ευρωαγορές.

Τα αρνητικά στοιχεία για την ανεργία στη Γαλλία σε συνδυασμό με την ανακοίνωση ζημιών για το τρίτο τρίμηνο από την Deutsche Bank, πιέζουν ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης τις ευρωαγορές.

Η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης ανακοίνωσε προ φόρων απώλειες ύψους 181 εκατ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο, κυρίως εξαιτίας του υψηλού ποσού των επισφαλειών. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η τράπεζα θα καταγράψει κέρδη ύψους 226 εκατ. ευρώ.

Η γαλλική ανεργία ”σκαρφάλωσε” στο υψηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων ετών το Σεπτέμβριο, καθώς οι εταιρίες περιόρισαν το κόστος προκειμένου αντιμετωπίσουν την ύφεση. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε στα 2,43 εκατ., ενώ το ποσοστό παρέμεινε στο 9%.

Απώλειες καταγράφει και η μετοχή της Dexia, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα του Βελγίου ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου θα είναι χαμηλότερα των αντίστοιχων του δευτέρου τριμήνου.

Πτωτική είναι και η πορεία της Axa, καθώς η γερμανική της μονάδα ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τους στόχους για τα κέρδη του 2002. Φωτεινό σημείο αποτελεί η μετοχή της BHP Billiton, η οποία ανακοίνωσε κέρδη που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Θετικές αντίστοιχα είναι οι εκτιμήσεις του CEO της Ericsson, Κουρτ Χελστρομ, ο οποίος βλέπει σημάδια ανάκαμψης στις παραγγελίες δικτυακών συστημάτων κινητής τηλεφωνίας.

Ο FTSE 100 διαμορφώνεται στις 3999,8 μονάδες με απώλειες 0,07% ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη κυμαίνεται περί τις 3090,64 μονάδες με πτώση 0,72%. Ο CAC υποχωρεί περί το 0,65% στις 3064,23 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v