Σημαντικά κέρδη για τις ευρωαγορές

Χαμόγελα για τους επενδυτές στις ευρωαγορές, αφού τα κέρδη των τραπεζικών και πετρελαϊκών μετοχών, οι ελπίδες για μείωση των επιτοκίων από τη FED, αλλά και η θετική πορεία της Wall ώθησαν υψηλότερα τους βασικούς δείκτες.

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μεγάλες ευρωαγορές ωθούμενες υψηλότερα από θετικά εταιρικά νέα, αλλά και τα κέρδη που σημειώνει η αγορά πέραν του ατλαντικού, όπως σχολιάζουν χαρακτηριστικά αναλυτές της αγοράς.

Στο Λονδίνο τα σημαντικότερα κέρδη αποκόμισαν οι πετρελαϊκές εταιρίες, ενώ η θετική πορεία της Wall διατήρησε την αισιοδοξία των επενδυτών.

Παράλληλα ”στοιχημάτισαν” υπέρ της μείωσης των επιτοκίων από την FED την επόμενη εβδομάδα, στοιχείο που ίσως συντηρήσει την ευφορία για λίγες συνεδριάσεις ακόμα.

Στο Παρίσι τον ”χορό των κερδών” έσυρε η Alcatel, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 40,5%, ύστερα από τις διαβεβαιώσεις προς τους επενδυτές πως το θέμα των χρεών της θα ”διευθετηθεί”.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι τραπεζικοί τίτλοι, ενώ κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της Pinault Printems.

Στη Γερμανία, η ανοδική πορεία που διαγράφουν οι δείκτες στη Wall, αλλά και τα κέρδη από τις τραπεζικές μετοχές κρατούν στο πράσινο το δείκτη DAX.

Στις 4.002 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης FTSE 100 καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 1,70%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 σημείωσε κέρδη της τάξεως του 4,02%, στις 3.084 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινείται στο επίπεδο των 3.116 μονάδων, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 3,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v