Γαλλία: Πτώση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης

Πτώση στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών κατέγραψε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γαλλία για το μήνα Οκτώβριο, καθώς παρατηρήθηκε περικοπή της παραγωγής αλλά και μείωση του αριθμού των παραγγελιών.

Γαλλία: Πτώση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης
Στο χαμηλότερο επίπεδο οκταμήνου διαμορφώθηκε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γαλλία τον Οκτώβριο, καθώς οι εταιρίες περιέκοψαν την παραγωγή ενώ παράλληλα μειώθηκαν οι παραγγελίες εξαγωγών.

Χαρακτηριστικό είναι πως η αισιοδοξία εξανεμίζεται μεταξύ των επιχειρηματιών και των καταναλωτών στην Ευρώπη, καταστώντας έτσι ακόμη πιο δύσκολη την ανάπτυξη για τις οικονομίες της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη υποχώρησε στο 94 από το 97 του προηγούμενου μήνα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η Alcatel ανακοίνωσε ζημίες για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο, ενώ και η Air Liquide ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις του τρίτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 2%.

Όπως εκτιμά η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας, η οικονομία της χώρας αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό της τάξης του 1% αυτό το έτος, που αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό από το 1993.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v