Credit Agricole:Προσφορά 2,5 δισ. ευρώ για Finaref

Πάνω από 2,5 δισ. ευρώ προσέφερε η Credit Agricole, η μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα, για την εξαγορά των δραστηριοτήτων πιστωτικών καρτών της Pinault-Printemps-Redoute, προκειμένου να καλύψει το κενό στον συγκεκριμένο κλάδο που έχει με την ανταγωνιστική BNP Paribas.

Credit Agricole:Προσφορά 2,5 δισ. ευρώ για Finaref
Το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ προσέφερε η μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα, Credit Agricole, προκειμένου να εξαγοράσει τη μονάδα πιστωτικών καρτών της Pinault-Printemps-Redoute, αλλά και να ελαχιστοποιήσει το χάσμα που υπάρχει στον συγκεκριμένο τομέα με την ανταγωνιστική της BNP Paribas.

Η Credit Agricole σχεδιάζει να εξαγοράσει το 61% της Pinaref, από την Pinault, η οποία διαχειρίζεται τις πιστωτικές κάρτες για τα καταστήματα της γαλλικής λιανικής, τον Ιανουάριο, ενώ σχεδιάζει να εξαγοράσει και μερίδιο 29% επιπλέον μέχρι το 2004.

Η εν λόγω εξαγορά, εάν επιτευχθεί, θα δώσει στην ήδη υπάρχουσα πιστωτική μονάδα της Credit Agricole, την Sofinco, περί τα 6,5 εκατ. νέους πελάτες. Η BNP από την πλευρά της κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα προσφορά ύψους 869 εκατ. ευρώ για την εξαγορά ξεχωριστού τμήματος της μονάδας πιστωτικών καρτών της Pinault.

Η τελευταία από την πλευρά της χρειάζεται άμεσα κεφάλαια προκειμένου να ανταποκριθεί στην υπόσχεσή της για εξαγορά των υπολοίπων μετοχών (47%) της Gucci το 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v