Χαμηλότερα κατά 17% τα κέρδη της Shell

Πτώση της τάξης του 17% κατέγραψαν τα κέρδη της πετρελαϊκής εταιρίας με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στην Ευρώπη, Royal Dutch/Shell Group, καθώς η επιβράδυνση της οικονομίας έπληξε τη ζήτηση για τα προϊόντα των πετρελαϊκών εταιριών.

Χαμηλότερα κατά 17% τα κέρδη της Shell
Κατά 17% χαμηλότερα κινήθηκαν τα κέρδη της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρίας στην Ευρώπη όσον αφορά στη χρηματιστηριακή αξία, τη Royal Dutch/Shell Group, καθώς η επιβράδυνση της οικονομίας περιόρισε και τη ζήτηση.

Τα κέρδη της εταιρίας υποχώρησαν στα 2,24 δισ. δολάρια από το ποσό των 2,69 δισ. δολαρίων της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους, κατορθώνοντας ωστόσο να υπερβούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για υποχώρηση στα 2,19 δισ. δολάρια.

Τόσο η Shell όσο και οι ανταγωνιστικές της, όπως η BP Plc., αντιμετωπίζουν υποχώρηση των κερδών τους, κυρίως εξαιτίας της αύξησης των πετρελαϊκών τιμών αλλά και της χαμηλής ζήτησης για καύσιμα. Ο πρόεδρος της Shell, Φίλιπ Γουάτς, στοχεύει να μειώσει το κόστος κατά 3% ετησίας, προκειμένου να ενισχύσει την ανάπτυξη των κερδών.

Χαρακτηριστικό είναι πως σύμφωνα με τις πωλήσεις του 2001, η Shell είναι η τρίτη μεγαλύτερη εισηγμένη πετρελαϊκή εταιρία στον κόσμο, μετά τις Exxon Mobil και BP.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v