Με... ράλι ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ευρωαγορές

Με μεγάλα κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές, καθώς οι έντονες προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, δημιούργησε ανοδικό κλίμα που ενισχύθηκε ύστερα και από την αντίστοιχη θετική έναρξη στη Wall Street.

Υψηλά ήταν τα κέρδη στο κλείσιμο της συνεδρίασης για τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς ξεκίνησαν την εβδομάδα με την πεποίθηση ότι τόσο η Fed όσο και η ΕΚΤ θα προχωρήσουν σε μείωση των επιτοκίων στη διάρκεια της εβδομάδας.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, ύστερα από τη θετική έκβαση της απόφασης ομοσπονδιακού δικαστηρίου για τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν η Microsoft με την αμερικανική δικαιοσύνη.

Ως εκ τούτου, υψηλότερα κατά 7% κινήθηκαν οι μετοχές της Cap Gemini, ενώ και οι Philips και STMicroelectronics κατέγραψαν άνοδο περί το 5,5% και 7,2% αντίστοιχα. Κατά 5,8% ενισχύθηκε η μετοχή της Nokia, ενώ και οι Ericsson και Alcatel οδηγήθηκαν σε κέρδη 10% και 9% αντίστοιχα.

Οι μετοχές του ολλανδικού τραπεζικού ομίλου ABN Amro σημείωσαν άνοδο κατά 7%, καθώς τα λειτουργικά κέρδη της εταιρίας για το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 8,3%, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Τα αποτελέσματα της ABN Amro ενίσχυσαν και τις υπόλοιπες μετοχές του τραπεζικού κλάδου, με την επίσης ολλανδική ING να καταγράφει άνοδο 4,9%, τη γερμανική HVB Group να ενισχύεται περί το 6% και τη γαλλική Paribas να καταγράφει κέρδη 5%. Υψηλότερα κατά 7,5% ενισχύθηκε και ο τίτλος της Deutsche Bank.

Κέρδη κατά 14,7% σημείωσαν οι μετοχές της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους Rynair ύστερα από την ανακοίνωση θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων. Κατά 7,3% ενισχύθηκε και ο τίτλος της EasyJet, της ανταγωνιστικής της εταιρίας.

Ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4141,5 μονάδες με κέρδη 3,62%, ενώ ακολούθησε και το Παρίσι με άνοδο 3,51% στις 3218,67 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραφε άνοδο 4,88% στις 3319,61 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v