Κλίμα... μείωσης επιτοκίων στις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς ευεργετικά επιδρά για μία ακόμη συνεδρίαση η πιθανότητα ενός νέου κύκλου μείωσης επιτοκίων, που ενδέχεται να ξεκινήσει από τη συνεδρίαση της FOMC την Τετάρτη.

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησαν οι ευρωαγορές, εν μέσω επενδυτικής πεποίθησης ότι τα δυσμενή μακροοικονομικά νέα από τις ΗΠΑ είναι πιθανό να πυροδοτήσουν νέο κύκλο μείωσης επιτοκίων, που ίσως ξεκινήσει την Τετάρτη από τη συνεδρίαση της FED.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 κινείται στο +1,02% και τις 4.037 μονάδες, με τη μετοχή της Ryanair να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον, αφού η εταιρία ανακοίνωσε ότι περιμένει καλύτερα αποτελέσματα έτους από ό,τι είχε μέχρι τώρα ανακοινώσει.

Θετικό είναι εξάλλου το κλίμα και στο γαλλικό χρηματιστήριο με τον CAC 40 να κερδίζει 2,72% και να διαμορφώνεται στις 3.194 μονάδες, έχοντας ”πλοηγό” τη μετοχή της ABN Amro, η οποία ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στο +3,33% και τις 3.270 μονάδες βρίσκεται αυτή την ώρα ο δείκτης DAX, με τους αναλυτές να προβλέπουν πιθανή πίεση στη μετοχή της Deutsche Telekom, αφού η- σύμφωνα με πληροφορίες γερμανικής εφημερίδας- επικείμενη απομάκρυνση του προέδρου της, H.D. Winkhaus ανησυχεί τους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v