Αρνητικό το σκηνικό μέχρι τέλους

Με απώλειες τελείωσαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, κατορθώνοντας ωστόσο να μειώσουν το ποσοστό της πτώσης, ύστερα από την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ, που ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις.

Πτωτικό παρέμεινε το σκηνικό μέχρι και τη λήξη της συνεδρίασης στις ευρωαγορές, με τους δείκτες ωστόσο να περιορίζουν τις απώλειές τους ύστερα από την ανακοίνωση των καλύτερων από ό,τι αναμενόταν στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ.

Απώλειες κατά 7,3% κατέγραψαν οι μετοχές της εταιρίας μηχανολογικού εξοπλισμού ΑΒΒ, ύστερα από την υποβάθμισή της από την Moody’s Investors Service

Κατά 2,8% χαμηλότερα κινήθηκαν και οι μετοχές της Vivendi Universal, παρά τις ειδήσεις σχετικά με το ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές συνομιλίες πώλησης των εκδοτικών δραστηριοτήτων Houghton Mifflin, σε μια κοινοπραξία επενδυτικών εταιριών.

Χαμηλότερα κινήθηκε και ο τραπεζικός κλάδος ύστερα από τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, με τη μετοχή της Deutsche Bank να υποχωρεί κατά 3,6%, την Societe Generale να καταγράφει απώλειες 4,6% και τον τίτλο της ING να σημειώνει πτώση 6,7%.

Κατά 7% υποχώρησε η μετοχή της Alcatel, καθώς η ING Financial υποβάθμισε τη μετοχή της γαλλικής κατασκευάστριας εταιρίας κινητών τηλεφώνων σε hold από buy.

Στο 5,3% ανήλθαν οι απώλειες για τη μετοχή της γαλλικής ασφαλιστικής Axa, ενώ ακολούθησε και η Allianz με πτώση 3,4% όπως και η Zurich Financial, ύστερα μάλιστα από την υποβάθμισή της από την Morgan Stanley.

Ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 3997,0 μονάδες με απώλειες 1,06%, ενώ ακολούθησε ο CAC 40 στις 3109,51 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,29%. Ο DAX την ίδια στιγμή διαμορφωνόταν στις 3153,57 μονάδες με οριακά κέρδη 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v