Ράλι στο DAX, ευνοϊκά τα futures για Wall

Σε ράλι επιδίδονται οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, και ιδίως ο DAX, καθώς στη θετική επίδραση από την πιθανότητα μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων, προστίθενται τα futures της Wall Street που συνηγορούν σε ανοδικό άνοιγμα των αμερικανικών αγορών.

Σε ράλι επιδίδονται οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές συνυπολογίζουν τη διαφαινόμενη μείωση αμερικανικών επιτοκίων της Τετάρτη, αλλά και το ανοδικό άνοιγμα που δείχνουν τα futures στη Wall Street.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 εμφανίζει σημαντικά κέρδη 3,05% στο επίπεδο των 4.118 μονάδων, με μετοχές τηλεπικοινωνιών, τεχνολογιών και εταιριών media να διαμορφώνουν το τοπίο ενώ θετική είναι η συμβολή και των χρηματοοικονομικών τίτλων.

Σημαντική άνοδο καταγράφει και ο CAC στο Παρίσι, όπου και εκεί παρατηρείται τοποθέτηση σε μετοχές τηλεπικοινωνιών, τεχνολογιών και εταιριών media. Στο +2,48% και τις 3.186 μονάδες ο γαλλικός δείκτης.

Στη Φρανκφούρτη, άλμα της τάξης του 3,81% στις 3.285 μονάδες σημειώνει ο δείκτης DAX, με τη μετοχή της Infineon (+8,32%) να ηγείται της ανόδου. ”Ο δείκτης τεχνικά δείχνει πολύ καλά, έχοντα οδηγηθεί πάνω από το επίπεδο των 3.250, σε μεγάλο βαθμό λόγω των θετικών εξελίξεων γύρω από τη Microsoft και τη δικαστική της διαμάχη με το αμερικανικό δημόσιο” επισημαίνει αναλυτής.

Οι παραδοσιακά ”αμυντικοί τίτλοι” των εταιριών κοινής ωφέλειας και οι φαρμακευτικές δέχονται πιέσεις, καθώς οι επενδυτές φαίνεται ότι έχουν την προσοχή τους στραμμένη σε τεχνολογία και τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v