Στο στόχαστρο της SEC η Vivendi Universal

Την προσοχή της SEC φαίνεται ότι συγκέντρωσε η προσπάθεια της Vivendi να βρει ”ρευστό”, ώστε να αποκρούσει την επιθετική εξαγορά της κατά 44% θυγατρικής της, Cegetel από τη Vodafone, αλλά και για να αυξήσει περαιτέρω το ποσοστό της στην εταιρία.

Στο στόχαστρο της SEC η Vivendi Universal
Δύο επιπλέον ανακριτικές έρευνες στo αμερικανικό τμήμα των δραστηριοτήτων της, ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει σήμερα (Δευτέρα), ο γαλλικός όμιλος τηλεπικοινωνιών, Vivendi Universal, μετά τις υποψίες για ανακοίνωση παραπλανητικών οικονομικών στοιχειών κατά τη διάρκεια της προεδρίας του πρώην γενικού διευθυντή της εταιρίας Marie Messsier.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα συμβάλλει στην πορεία των ερευνών.

Η είδηση για την προανακριτική έρευνα προέκυψε όταν ο Jean-Rene Foutou, νυν πρόεδρος του ομίλου, έστειλε επιστολή σε 11 πιστώτριες τράπεζες του ομίλου για τον τρόπο χρηματοδότησης εξαγοράς της Cegetel, της γαλλικής εταιρίας τηλεπικοινωνιών, διατηρώντας το επιπλέον χρέος εκτός προϋπολογισμού.

Την ίδια στιγμή, η Vivendi αναζητά τρόπους μείωσης των χρεών της, τα οποία αγγίζουν τα 19 δισ. ευρώ.

Τα κεφάλαια για την εξαγορά της Cegetel, την οποία διεκδικεί και η αγγλική Vodafone, θα αντληθούν από την πώληση τμήματος πάγιου κεφαλαίου, τραπεζική χρηματοδότηση, καθώς και από τη συμμετοχή της Belgacom, της δημόσιας βελγικής εταιρίας τηλεπικοινωνιών.

Η Vivendi έχει διορία να δηλώσει την αντιπρόταση της στην πρόσφορα της Vodafone, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, οι πιστώτριες τράπεζες της Vivendi εκφράζουν επιφυλάξεις σχετικά με την οικονομική της κατάσταση. Ορισμένες θεωρούν ότι η Vivendi πρέπει να αποδεχθεί προσφορά εξαγοράς του 44% από τη Vodafone και επισημαίνουν ότι η στρατηγική της εταιρίας ”δεν παρουσιάζει ξεκάθαρο όραμα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v