SSSB: Πρόβλεψη για σταθερά επιτόκια από ΕΚΤ

Σταθερά θα αφήσει τα επιτόκια στη συνεδρίασή της Πέμπτης η ΕΚΤ υποστηρίζει η SSSB σε σχετική έκθεσή της (No Rate cut - Yet, 31/10), ενώ σε έκθεση της Citibank τονίζεται η διαφαινόμενη αδυναμία του ευρώ έναντι του δολαρίου σε μακροχρόνιο επίπεδο.

SSSB: Πρόβλεψη για σταθερά επιτόκια από ΕΚΤ
Με το ζήτημα της πορείας των επιτοκίων και την πιθανότητα να μειωθούν περαιτέρω από την ΕΚΤ, ”καταπιάνεται” η SSSB σε σχετική έκθεσή της (No Rate cut - Yet, 31/10), υποστηρίζοντας πως δεν πρέπει να αναμένεται άμεσα μια μείωση του κόστους δανεισμού.

Οι αναλυτές της SSSB θεωρούν πως αν και οι μακροοικονομικές ενδείξεις που ανακοινώνονται για την περιοχή της ευρωζώνης συνεχίζουν να προβληματίζουν δεν παρουσιάζονται αρκετά ισχυρές, όπως αναφέρεται στην έκθεση, ώστε να οδηγήσουν την ΕΚΤ σε μια ανάλογη κίνηση.

Αξίζει εν τούτοις να αναφερθεί πως όσο καθυστερεί η μείωση των επιτοκίων τόσο πιο ισχυρή θα είναι (όταν λάβει χώρα) και θα διαρκέσει περισσότερο.

Παράλληλα σε άλλη έκθεση, της Citibank με ημερομηνία 01/10, τονίζεται πως η κοινή ευρωπαική νομισματική μονάδα δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει το επίπεδο της απόλυτης ισοτιμίας, παραμένοντας στον άξονα μεταξύ των 99 – 1,0 σεντς βραχυχρόνια, ενώ σε χρονικό ορίζοντα τριών μηνών η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου προβλέπεται να διαμορφωθεί στα επίπεδα των 95 σεντς, αφού τα χαμηλότερα επιτόκια εκτιμάται πως θα ενισχύσουν το πράσινο νόμισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v